Turku

Kohti kautta: ÅIFK lähtee taistelemaan

Viime kaudella kahdeksanneksi runkosarjassa sijoittunut Åbo IFK lähtee parantamaan viime kaudesta, mutta täsmällistä sijoitustavoitetta Turussa ei ole kauden alla asetettu.

ÅIFK on kärsinyt useista loukkaantumisista juuri ennen kauden alkua. Joukkueen päävalmentaja Ulf Andersson kertoi keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa, että se on tuottanut hieman vaikeuksia.

– Emme ole oikein onnistuneet hankkimaan uusia pelaajia. Joukkueemme tulee vielä muuttumaan hieman. Uskon, että joukkueeseemme liittyy vielä kaksi tai kolme pelaajaa uutta pelaajaa.

– Useat loukkaantumiset ovat myös häirinneet valmistautumistamme. On vaikeata harjoitella ja löytää rytmi, kun pelaajia on niin vähän pelikunnossa. Taistelemme kuitenkin kaikkia joukkueita vastaan kovasti samalla tavalla, kuin viime kaudellakin, Andersson sanoi.

Joukkueen harjoitustahti tulee kuitenkin olemaan kova.

– Harjoittelemme kovasti ja teemme parhaamme, en osaa sanoa, mikä joukkue voittaa mestaruuden, Andersson kertoi.

Viime kaudella ÅIFK:n perisyntinä olivat useat niukat tappiot, joiden myötä pistepussi ei karttunut toivottua tahtia. Näiden otteluiden kääntämisellä voitoiksi tilanne muuttuisi jo paljon.

– Paljon tuli niukkoja tappioita tosiaan. Nyt lähdemme parantamaan pelillisesti ja myös tulokselliseksi. Saa sitten nähdä miten korkealle se riittää.

ÅIFK avaa kautensa perjantaina 19.9. kotiottelulla BK-46:tta vastaan.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk