Helsinki

Kohti kautta: HIFK jatkaa pelaajien etsimistä

HIFK lähtee alkavaan SM-liigakauteen hiukan erikoisesta tilanteesta, sillä joukkueen avainpelaajiksi lasketut Serghei Glinca ja Andrei Orel eivät voimassaolevista sopimuksistaan huolimatta ole liittyneet joukkueen vahvuuteen odotetusti.

Kaksikon tilanne on tällä hetkellä täysin auki. HIFK:n joukkue vahvistui joka tapauksessa serbialaisella Nikola Zujicilla kaksi viikkoa ennen uuden kauden alkua. Valmentaja Kenneth Bäcklund kertoi kuitenkin, että muutamia pelaajia vielä tarvitaan.

– Rivimme vahvistui serbialaisella Nikola Zujicilla. Hän on pelannut muun muassa Tunisian pääsarjassa ja Turkin liigassa. Hän on hyvä vahvistus hyökkäysvoimaan. Etsimme kuitenkin vielä vasenkätistä puolustajaa ja maalivahtia, Bäcklund mainitsi.

HIFK:lla on pitkästä aikaa myös omia kasvattejaan mukana joukkueessa.

– Meillä on myös omia junioreitamme. Tämä on varmaan ensimmäinen kerta pariinkymmeneen vuoteen, kun IFK on nostanut omia kasvatteja joukkueeseen. Se on nyt mahdollista, kun meillä on joukkueet kaikissa ikäluokissa.

Bäcklund ei osannut keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa arvioida, mihin HIFK:n voimat riittävät sarjassa.

– Katsotaan mihin pystymme. Lopullinen tavoite asetetaan vasta, kun kaikki nappulat ovat pöydällä. Lähdemme kehittämään omaa peliämme. Playoffeihin pitäisi tietenkin päästä. En usko kuitenkaan, että mikään joukkue pystyy Cocksia pitkässä juoksussa yllättämään, Bäcklund totesi.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk