HC West valtasi Suomen cupin

HC West on kauden 2011-2012 miesten Suomen Cupin mestari voitettuaan Solvallassa vähämaalisessa loppuottelussa HIFK:n luvuin 20–19. Cup-mestaruus on HC Westille sen historian toinen.

Ottelu oli puolustus- ja maalivahtipelin suurta juhlaa. HIFK:n maalilla Petter Forsström ja Westin maalilla torjuntavastuun puoliksi jakaneet Patrik Roslander sekä Tomi Kurppa saivat hyvin apua puolustuksiltaan ja poimivat suuren osan maalia päin tulleista heitoista.

HIFK aloitti ottelun pirteästi lyömällä heti alkuun taululle lukemat 4-0. Westin peli pääsi vasta tämän jälkeen käyntiin ja söi hitaasti mutta varmasti etumatkaa kiinni. Puoliajalle mentäessä ero oli jo kurottu kiinni tilanteeseen 10–10. Peli oli molemmilta joukkueilta melko sekavaa. Varsinkin HIFK:n aggressiivinen puolustus sai Westin hyökkäyskuviot sekaisin. HIFK luotti hyökkäyksessään täysin Sten Toomlan ja Andrei Orelin heittovoimaan.

Toisella jaksolla peli jatkui samanlaisena kuin ensimmäisellä. Molempien joukkueiden puolustaminen oli paljon vakuuttavampaa kuin hyökkääminen. Pelin lopussa West oli vahvempi ja vei Cupin nimiinsä lukemin 19-20. Ratkaisevat maalit iski Westille viidesti toisella jaksolla osunut Sami Silfver ja Richard Sundberg.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Westin Sami Silfver.

Maalintekijät:
HIFK: Sten Toomla 8, Andrei Orel 5, Oskar Köhler 2, Mika Sivén 2 ja Tom Lindström 2.

HC West: Richard Sundberg 6, Sami Silfver 5, Joacim Broman 4, Benny Broman 3, Joona Hertola 1 ja Joona Raerinne 1.

Miesten Suomen cup kautta aikojen

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk