Grinishin HIFK:n peräsimeen

Helsingin IFK tiedottaa tehneensä valmentajasopimuksen Rostislav Grinishinin kanssa.

Ukrainassa syntynyt, mutta myöhemmin Venäjän kansalaisuuden saanut Grinishin, 47, on pelaajana edustanut mm. Riihimäen Cocksia kausilla 2004-2007 ja pelaajauralle mahtuu mestaruudet Suomen, Italian ja Venäjän pääsarjoissa. Vuonna 2009 alkanut valmennusura on tuonut Grinishinin IFK-penkille aiemminkin, kun Rosti ohjasi miesten ja naisten joukkueita kausilla 2017-19.

Viime kausien työnantajina olivat Venäjällä Moskovan Zska ja Lada Togliatti. Huipputason valmentajakoulutuksia käynyt Grinishin palkittiin Euroopan käsipalloliiton EHF PRO Coaching-tutkinnolla kesällä 2021.

HIFK:ssa Grinishin luotsaa miesten liigajoukkueen lisäksi myös A-nuoria kohti edustus- ja akatemiajoukkueita. Sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta 2022-24, ja muu valmennusryhmä nimetään myöhemmin kevään aikana.

– Perheemme ei halua enää asua Venäjällä ja aloimme alkuvuodesta kartoittamaan uusia valmennuskuvioita ulkomailta. Kun IFK-johdosta kerrottiin seuran suunnitelmista sekä erittäin lahjakkaista junioripelaajista, ja samassa vaakakupissa oli turvallinen ja vakaa elinympäristö perheellemme Suomessa, niin IFK:n tarjoama projekti kuulosti erittäin kiinnostavalta. Palaan mielelläni Suomen hienoimman organisaation palvelukseen, kommentoi Grinishin paluutaan HIFK:n verkkosivuilla.

– HIFK:n 125-vuotisjuhlakaudelle kasaamme joukkueen, jolla IFK palaa taistelemaan SM-mitaleista. Omien juniorien ansiosta ja kyvykkäällä valmennuksella haluamme pysyä sarjan kärjessä pidempäänkin. Viime käynnillä Rosti valmensi miehet pronssiotteluun saakka, tällä käynnillä emme poistu viimeisestä matsista tyhjin käsin, kertoo IFK:n odotuksista joukkueen manageri Ville Leppänen.

HIFK:n liigajoukkueen kokoonpano julkaistaan 31.5.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk