GrIFK:lle seuraamuksia joukkueen kieltäydyttyä pelaamasta SM-liigan ottelua

Suomen Käsipalloliiton liittohallituksen päätös tapauksesta, jossa GrIFK kieltäytyi pelaamasta otteluohjelman mukaista ottelua 27.9. GrIFK-Tallinn

GrIFK:n toiminta katsotaan Käsipalloliiton sääntöjen vastaiseksi, eikä ottelun peruuttamiselle ole ollut liiton tai SM-liigan sääntöjenmukaista tai viranomaisten ohjeisiin perustuvaa hyväksyttävää syytä.

Liiton kurinpitovaliokunta tuli kokonaisharkinnan perusteella siihen johtopäätökseen, ettei GrIFK:llä ole ollut hyväksyttävää syytä peruuttaa ottelua ja että GrIFK:ta tulee kurinpitosääntöjen 1 § nojalla rangaista.

Suomen Käsipalloliiton kurinpitovaliokunnan esityksen pohjalta on liittohallitus päättänyt seuraavaa:

  • GrIFK määrätään pelaamaan peruuntunut ottelu GrIFK-HC Tallinn vieraskentällä eli Tallinnassa myöhemmin määrättävänä ajankohtana. GrIFK vastaa matkakustannuksistaan sekä ottelun järjestelykustannuksista. HC Tallinn saa ottelutapahtuman mahdolliset tuotot.
  • GrIFK:n tulee vastata 27.9. ottelun peruuntumisesta aiheutuneet kaikki kustannukset Suomen Käsipalloliitolle, HC Tallinn -seuralle sekä ÅIFK:lle.
  • GrIFK:lle määrätään menettelystään 2 500 euron sakko.

Kurinpitosääntöjen 3 §:ssa säädetään kurinpitovaliokunnan tuomiovallasta seuraavaa:

Kurinpitovaliokunta käsittelee liiton toiminnassa tapahtuneet rikkomukset ja määrää rangaistuksen, jos se on enintään varoitus, 6 ottelun ottelukielto, 3 kuukauden kilpailu- ja toimitsijakelvottomuus tai 3000 euron sakko.

Liittohallitus määrää rangaistuksen muissa kuin edellä mainituissa tapauksissa kurinpitovaliokunnan esityksen perusteella.

Kurinpitosääntöjen §4:n mukaan Liittohallituksen tekemästä päätöksestä voi valittaa urheilun oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Valitus tulee tehdä kirjallisesti ja toimittaa liiton toimistoon määräajan kuluessa.

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk