Granin Patrik Johanson on viihtynyt Suomessa

Kun GrIFK alkusyksystä tiedotti meritoituneen ruotsalaisen Patrik Johansonin siirrosta seuran riveihin, moni käsipalloa seuraava nosti kulmakarvojaan.

Pelaaja joka on edustanut Ruotsin maajoukkuetta, pelannut Bundesliigassa ja voittanut nuorten maailmanmestaruuden tulee Suomeen pelaamaan? Käsipallohan ei tunnetusti kuulu Suomen valtalajeihin, saati ole samalla tasolla kuin muissa pohjoismaissa, mutta siitä huolimatta Johanson päätti tarttua mahdollisuuteen, vaikka ei Suomessa ollut aiemmin käynytkään.

– Olen tosiaankin täällä ensimmäistä kertaa ja olen positiivisesti yllättynyt. Viihdyn todella hyvin Suomessa sekä joukkueen parissa että muutenkin. Suomihan on aika lailla samantyyppinen kuin Ruotsi, hieno maa ja ystävällisiä ihmisiä.

Myös pelikentällä on sujunut hyvin. Johanson on yhdeksässä pelaamassaan liigaottelussa tehnyt 37 maalia, ja antanut maaliin johtaneita syöttöjä vähintään toisen mokoman. Kahdesti hänet on valittu ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Lisäksi mies on saanut tilastoihin kolme ottelua, jotka hän on saanut seurata penkiltä, kun valmennusjohto on todennut että miehen pelisilmälle ei ole tarvetta ja peliaikaa on voitu jakaa joukkueen nuoremmalle kaartille. Suomen Cupin kolmessa ottelussa maaleja kertyi 13.

Vaikuttaa siltä kuin viihtyisit pelikentällä sitä paremmin, mitä kovempi ottelu on menossa. Allekirjoitatko väitteen?

– Tottahan tuo on. Olin hieman ruosteessa aluksi sillä en ollut kuukausiin koskenut käsipalloon. Pelituntuman saavuttaminen vei aikansa, ja ottelut ovat menneet hyvin, mutta tiedän että pystyn parempaankin, kuten koko joukkuekin. Uskon että voimme parantaa peliämme tulevissa otteluissa ja nousemaan sarjataulukossa.

Kaikki liigajoukkueet kohdattuaan Pava on paitsi saanut muodostettua käsityksen joukkueista, myös ehtinyt kiinnittää huomiota yksittäisiin pelaajiin, ja rekisteröinyt muutaman pelaajan.

– Etukäteen en tiennyt Suomen käsipallosta juuri mitään, ainoastaan Cocksista olin kuullut puhuttavan. Mielestäni SM-liiga on ihan hyvätasoinen, täällä on 4-5 laadukasta joukkuetta ja loput eivät aivan yllä samaan. Cocks näyttää olevan muita edellä, mutta tavoitteemme on haastaa myös heidät.

Granin kevätkausi käynnistyy keskiviikkona 17.1. ja vastaan tuolloin asettuu juuri Cocks.

Lyhennelmä GrIFK:n verkkosivujen artikkelista. Lue koko artikkeli täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk