Dicken jatkoon Challenge Cupissa

Dicken isännöi viikonloppuna EHF Challenge Cupin toisella kierroksella Moldovalaista SSSCJRO-1 Tiraspolia.

Varsin eksoottisesta käsipallomaasta tullut vierasjoukkue saapui kaksiosaiseen otteluun melko kapealla ringillä, ja näin ollen lauttasaarelaisten taktiikkanan ensisekunneista lähtien oli pitää pelitempo kovana ja sitä myötä väsyttää vieraat etenkin sunnuntain ottelua ajatellen.

Kansainvälisiin otteluihin tottumattomana Dickenillä oli ajoittain kuitenkin hankaluuksia ottelurytmin sekä tempon löytämisessä, toki myös hermostuneisuus näkyi ajoittain huonojen viimeistelyjen muodossa.

Dicken kuitenkin aloitti lauantain ottelun vahvasti, ja meni nopeasti 8-4 johtoon. Tästä tahti vielä kiihtyi, kunnes Tiraspol sai pienen otteen ja kavensi tilanteeksi 13-11, jakson loppu meni kuitenkin lauttasaarelaisille ja taukoa vietettiin 18-14 lukemissa. Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin, Dickenin hallinnalla, jota seurasi Tiraspolin kiri. Viimeinen vartti oli kuitenkin Dickenin suvereenia hallintaa, kun Tiraspolin ehkä hieman odotettukin väsyminen tuli. Dicken etenkin Anton Rémyn johdolla käytännössä juoksi vastustajan kumoon ja loppunumerot kirjattiin lukemin 37-26. Tämä antoi loistavat lähtökohdat sunnuntain toiseen osaotteluun, kun jatkoon menee paremmalla maalierolla.

Ottelun tehokkain oli Filip Söderlund 9 maalilla, Anton Rémy ja Joacim Broman juoksivat 7 maalia mieheen ja Johan Gripenberg tehoili 9 metristä viidesti. Mikael Mäkelä ja Patrik Roslander jakoivat maalivahtivastuun.

Kun hermostuneisuus oli vihdoin saatu karistettua ja pitkä sekä innokas odotus europeleistä vihdoin oli ohi, oli heti sunnuntaina otteluparin toinen ja ratkaiseva ottelu edessä. Lähtökohta oli lauttasaarelaisittain herkullinen, kun 11 maalin johto oli lauantaina varmistettu. Kapealla ringillä otteluihin lähtenyt vierasjoukkue oli jo valmiiksi väsynyt ja Dicken puolestaan pääsi kierrättämään ja peluuttikin levänneitä pelaajia heti alusta.

Sunnuntain ottelu alkoi jälleen Dickenin kannalta loistavasti, kun reilun viiden minuutin pelin jälkeen peli oli vierasjoukkueen roolissa olleelle Dickenille jo 5-0 pitkälti Gusten Montosen ansiosta. Tämän jälkeen Dicken tyytyikin lähinnä kontrolloimaan jaksoa ja tauolle mentiinkin Dickenin 15-10 johdossa, ja ottelupari oli nyt viimeistään ratkennut, kun Tiraspolin olisi pitänyt voittaa viimeinen jakso peräti 17 maalilla.

Tiraspolin tehtävää ei ainakaan helpottanut se, että Patrik Roslander pelasi loistavasti, ja mukaan mahtuikin muutama rankkarin torjunta ja kirsikkana kakun päällä toisen jakson kolmoistorjunta. Ottelu päättyi Dickenin 29-20 voittoon ja näin ollen koko ottelupari 66-46 lukemin, ja Dicken etenee loistavasti Challenge Cupin kolmannelle kierrokselle.

Toisen ottelun tehokkaimmat olivat Gusten Montonen sekä Max Granlund kuudella maalilla Joacim Broman ja Oskar Monnberg tekivät neljä maalia mieheen. Ottelun parhaaksi valittiin kuitenkin täysin oikeutetuksi Patrik Roslander.

Dicken siis jatkaa Challenge Cupissa hienosti kolmannelle kierrokselle, eli 32 parhaan joukkoon. Seuraavalla kierrokselle vastus taatusti kovenee merkittävästi, kun suoraan 32 joukkoon sijoitettu legendaarinen RK Partizan Belgrad asettuu vastaan. Serbialainen kestomenestyjä on vain muutama vuosi sitten pelannut Mestareiden Liigaa maailman kovimpia joukkueita vastaan.

Otteluparin ottelut pelataan alustavasti seuraavasti:
17-18.11 Partizan – Dicken Belgradissa
24-25.11 Dicken – Partizan Pirkkolassa

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk