Cocksin Davor Basaricille kahden ottelun pelikielto

Käsipalloliiton kurinpitopäällikkö on määrännyt Cocksin Davor Basaricille kahden ottelun pelikiellon lauantaina 23.4. pelatun SM-liigan välieräottelun BK-46 – Cocks tapahtumien johdosta.

BK-46 teki sunnuntaina selvityspyynnön ja sen pohjalta kurinpitopäällikkö on tutustunut valitukseen, muihin selvityksiin sekä katsonut ottelun tallenteen.

Saadun selvityksen ja videotarkastelun perusteella on kiistatonta, että Cocksin Davor Basaric on lyönyt BK-46:n pelaajaa Janne Korpimäkeä vatsaan Korpimäen liikkuessa kentän yli kohti sen oikeaa laitaa. Lyönnin voidaan katsoa olevan yllättävä, sillä Korpimäki ei ole ollut tilanteessa vaarallinen, vaan pallo on ollut toisaalla. Lyönti on myös ollut tahallinen ja ainakin jokseenkin harkittu, sillä kyseinen liike käsi nyrkissä ei kuulu normaaliin puolustamiseen. Videolta voidaan myös todeta lyönnin olleen voimakas, sillä Korpimäki kaatuu lyönnin voimasta maahan.

Pelisääntöjen kohdan 17.11 mukaan erotuomareiden päätökset ovat lopullisia. Liiton kurinpitoelin voi kuitenkin ottaa käsittelyyn tapauksen, jos joko erotuomarit eivät ole havainneet kurinpitokäsittelyyn johtanutta tilannetta ja/tai tilanteen objektiivinen tarkastelu johtaisi rangaistukseen, jota ei voisi kärsiä kokonaisuudessaan ottelun aikana.

Kurinpitopäällikkö toteaa päätöksessään, että erotuomarit eivät voineet havaita kyseistä pelin painopisteen ulkopuolella sattunutta tapausta. Edelleen kurinpitopäällikkö toteaa, että nyt käsillä olevan tilanteen voidaan katsoa olevan erityisen epäurheilullinen, sillä se ei ole kohdistunut maalivaaralliseen pelaajaan ja siten teko on ollut erityisen yllättävä.

Cocksilta saadun vastineen mukaan Basaric ei kiistä tapahtunutta. Cocksin mukaan Basaric ja muut joukkueen pelaajat ovat kuitenkin kokeneet ottelun aikana rasistisia solvauksia ja seura toivoi tämän katsottavan lieventäväksi asianhaaraksi rangaistusta mitattaessa. Tarkemmin näitä solvauksia ei ole yksilöity. Kurinpitopäällikkö tuomitsee jyrkästi mahdolliset rasistiset solvaukset ja toteaa, että yksilöitynä näihin voidaan kurinpidollisesti puuttua.

Kokonaisuutena arvostellen teko on törkeä ja siitä tulee rangaista kurinpitosääntöjen mukaisesti. Kurinpitopäällikkö määrää Basaricille tästä syystä kahden ottelun mittaisen pelikiellon.

Päätös on toimitettu seuroille tiedoksi ja kumpikin seura on ilmoittanut tyytyvänsä päätökseen.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk