Cocks lähtee ajamaan takaa St.Gallenin johtoa

Hyvin sujuneen harjoituskauden jälkeen Cocks lähti suurin odotuksin EHF Cupin ensimmäisen karsintakierroksen avausotteluunsa sveitsiläistä TSV St. Otmar St. Gallenia vastaan. Viime sunnuntaina Sveitsissä pelattu ottelu alkoikin riihimäkeläisten kannalta varsin hyvin, mutta jo vartin pelin jälkeen Cocksin pakka hajosi pahemman kerran, eikä peli lähtenyt enää missään vaiheessa uudelleen kulkemaan.

Vahva kotijoukkue käytti Cocksin hölmöilyt armotta hyväkseen ja lopulta kotimatkalle Sveitsistä jouduttiin lähtemään peräti kymmenen maalin tappio niskassa. Aivan liian suureksi venähtänyt ero tarkoittaa sitä, että St. Otmar pääsee lähtemään otteluparin toiseen osaan todella turvallisen etumatkan turvin ja Cocks tarvitsee melkoisen ihmeen, jos se mielii vielä jatkopaikkaan kiinni tarrata.

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki pettyi pahasti heikosti sujuneeseen avausotteluun. Puhtaat paperit pelistä saa vain kaksi pelaajaa. Kekki myös myöntää avoimesti, että otteluun valmistautumisessa tehtiin isoja virheitä. Joukkue oli jo Sveitsiin lähtiessä uupunut, eikä siitä syystä kyennyt parhaimpaansa.

– Sunnuntainen peli meni kaikin puolin alakanttiin. Omalle tasolleen pelissä ylsivät vain Nico Rönnberg ja Teemu Tamminen. Toki he, niin kuin kaikki muutkin pystyvät vielä paljon parempaankin. Tallinnan turnaus vei mehut joukkueesta niin henkisesti kuin fyysisesti, vaikka rasitusta saatiinkin jaettua. Teimme elokuussa kolme ulkomaan matkaa ja olimme käytännössä 13 päivää tienpäällä. Se oli liikaa ja jälkeenpäin voi todeta, että Tallinnan turnaus oli meille turha, Kekki myöntää Cocksin verkkosivuilla

Kymmenen maalin takaa-ajomatka rutinoitunutta vastustajaa vastaan tuntuu valtavalta vuorelta kiivettäväksi, mutta kirvestä kaivoon ei Cocks sentään ole vielä heittänyt. Tärkeintä olisi saada kotiottelussa peli jälleen luistamaan ja sitä kautta päästä taistelemaan ottelun voitosta. Jatkopaikankaan suhteen aivan kaikki toivo ei vielä ole menetetty, vaikka suurta ihmettä se vaatisikin. Lauantaina Vantaan Energia Areenalla nähdäänkin varmasti sisuuntunut kukkolauma.

– Kymmenen maalin takamatka on kova kurottava.  Meidän tulisi onnistua kaikessa nappiin ja vastustaja pitäisi saada ”jäätymään”. Se on ainoa toivomme. Joka tapauksessa lähdemme peliin ”hanat auki” ja pelaamme ensisijaisesti voitosta sekä tarjoamme katsojille viihdyttävää käsipalloa. Katsotaan sitten pelin jälkeen onko ero riittävä. Tässä kohtaa meillä ei ainakaan paineita pitäisi olla. Ehkäpä enemmänkin näyttämisen halu, ettei olla niin huonoja kuin St. Gallenissa oltiin.

Lauantaina Vantaalla riittää käsipallon ystäville Cocksin ottelun lisäksi kaksi muutakin ottelua jännitettäväksi, kun Kansainvälinen käsipallopäivä valtaa Energia Areenan. Tapahtuma alkaa Suomen ja Viron poikamaajoukkueiden kohtaamisella kello 13.00 ja jatkuu kello 16.00 alkavan EHF Cup-koitoksen jälkeen vielä Suomen Cupin merkeissä, kun Atlas Akatemia ja Suomen käsipallokartan uusin tulokas HK Pötsi iskevät yhteen kello 18.30 alkaen.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk