Cocks ja Atlas Vantaa taistelevat cup-tittelistä – ennakkoasetelmat finaaliin

Cocks ja Atlas Vantaa kohtaavat sunnuntaina kello 17.00 Riihimäen Urheilutalolla naisten Suomen Cupin finaalissa. Kumpikin eteni finaaliin vakuuttavasti lauantain välieristä.

Cocks antoi melkoisen myrskyvaroituksen välierässä puolustamalla Dickenin täysin aseettomaksi ja vei välierän murskalukemin 28-14.

Cocks oli lukenut läksynsä erinomaisesti ja pystyi jo varhaisessa vaiheessa eliminoimaan Dickenin vaarallisimmat aseet pelistä pois. Hyvän ottelun hyvän puolustuksen takana pelannut Yevgen Umovist torjui lisäksi avausjaksolla muun muassa kaksi Timmy Thorin rangaistusheittoa. Cocks kuittasi näin korkojen kera vuoden takaisen välierätappionsa lauttasaarelaisille ja metsästää cupin mestaruutta sunnuntaina kotiyleisönsä edessä.

Upeasta voitosta huolimatta ottelusta jäi Cocksille käteen myös pitkä miinus, kun vasta edellisen loukkaantumisensa jäljiltä huippukuntoon vertynyt Kristian Jansson loukkasi polvensa erittäin kivuliaasti.

Atlas Vantaa eteni myös finaaliin vakuuttavasti kaatamalla HIFK:n lauantaisessa välierässä maalein 27-19. Ottelu ratkesi jo varsin varhaisessa vaiheessa ja vantaalaiset saattoivat hiukan säästellä finaalia varten.

– Joukkueella oli nyt hyvä asenne. En muista, koska se oli viimeksi näin hyvä. Se oli kokonaisuutena aika ehjä suoritus, esimerkkiä kapteenina näyttänyt maalivahti Tuomas Laitinen sanoi Atlaksen verkkosivuilla.

Myös valmentaja Martin Noodlalla oli syytä tyytyväisyyteen, kun edellisen IFK-ottelun velttoilu oli vaihtunut taisteluksi.

– Nyt puolustus piti ja Topi oli maalissa loistava, Noodla sanoi.

– Tietyt asiat toimivat tänään, jotkut eivät. Puolinopeissa palloa ei saatu tarpeeksi nopeasti ylös, mutta kokonaisuutena tämä oli ihan hyvä esitys.

Oma mielenkiintonsa kohdistui ja kohdistuu myös finaalissa Atlas Vantaan tuoreimpaan hankintaan, vasta vajaan viikon Suomessa olleeseen ja neljä kertaa joukkueen kanssa harjoitelleeseen Mladen Caciciin. Bosnialainen 50 maaottelun 38-vuotias veteraani sai mukavasti peliaikaa totutellessaan uuteen ympäristöön pitkän uran 11. maassa.

– Olihan tämä vaikea hetki hänelle tulla heti tällaiseen otteluun. Tämä oli hyvä tilaisuus kokeilla, mutta ei vielä voi sanoa mitään erityistä, kun hän ei vielä tunne pelikuvioitamme. Harjoittelu ja mukanaolo joukkueessa parantavat tilannetta varmasti, Noodla sanoi.

Joukkueet ovat syksyn aikana kohdanneet kahdesti SM-liigassa. Atlas Vantaa on isännöinyt kumpaakin ottelua, mutta molemmat ovat päättyneet Cocksin voittoon. Lokakuun lopulla lukemat kirjattiin 27-31 ja itsenäisyyspäivänä maalit olivat 24-33.

Cocks lähtee siis finaaliin suosikkina, mutta on hyvä huomata että ensimmäinen joukkueitten kohtaaminen SM-liigassa on toistaiseksi kauden ainoa kotimaan ottelu, jossa Cocksin voitto on pystytty edes jollain lailla kyseenalaistamaan. Atlaksella on siis eväät horjuttaa Cocksia; miten käy, se selviää sunnuntaina kello 17.00 alkaen.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk