Bidasoa Irún karkasi voittoon vajaamiehisestä Cocksista

Riihimäen Cocks kärsi sunnuntaina VELUX EHF Champions Leaguen ottelussa kotonaan tappion espanjalaiselle Bidasoa Irúnille. Cocks taisteli pitkään hyvin kapealla miehistöllä, mutta toisella jaksolla vastustaja karkasi omille teilleen.

Ottelun alku oli niukkamaalista. Cocks puolusti hyvin, mutta hyökkäyksessä kunnon heittopaikkojenkin löytäminen oli vaikeaa. Avausmaalinsa Cocks teki vasta lähes yhdeksän minuutin pelin jälkeen Teemu Tammisen kaventaessa numeroiksi 1-3.

Tiivis puolustaminen ja hyvä maalivahtipeli teknisten virheiden ohella leimasi myös jatkoa ja ottelu eteni vieraiden parin kolmen maalin johdossa. Viimeisellä kymmenminuuttisella ennen taukoa maalihanat alkoivat hiukan avautua ja samalla Bidasoa kävi jo viiden maalin karkumatkalla, jonka Cocks kuitenkin kuroi jälleen kolmeen taukoon mennessä.

Toinen jakso alkoi vauhdilla ja tasaisena. Vähitellen alkoi kuitenkin näkyä se, että Cocks oli ottelussa hyvin kapealla ryhmällä ja Bidasoa alkoi väkisin raapia eroa suuremmaksi. Viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa Bidasoa siirtyi jo kymmenen maalin johtoon. Sama ero säilyi myös loppusummeriin saakka.

Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas myönsi, että poissaolot näkyivät. Maalivahtien lisäksi kokoonpanossa oli vain 12 kenttäpelaajaa, joista Nico Rönnberg vielä joutui sivuun sairastumisen takia ja osa oli puolikuntoisia.

– Pelinrakentajien osalta piti tilanne katsoa vielä ottelupäivänä ja paljon oli miettimistä pelaajatilanteen kanssa. Tärkeitä pelaajia puuttui, mutta olimme silti ensimmäisen puoliajan mukana pelissä. Tauon jälkeen pelikuri vähän katosi ja teimme virheitä liikaa, Savukynas mietti Cocksin tiedotteen mukaan.

– Pitää kiittää kuitenkin poikia. He pelasivat ja taistelivat hyvin niin kauan kuin energiaa riitti.

Voitto meni joka tapauksessa ansaitusti vieraille.

– Täytyy onnitella Bidasoaa, he ovat pelanneet hienon lohkovaiheen ja toivotan heille onnea seuraavaan vaiheeseen, Savukynas sanoi.

Samoilla linjoilla oli myös Cocksille viisi maalia heittänyt kapteeni Teemu Tamminen.

– Meillä on ollut aika huonoa onnea, kun syksystä saakka koko ajan on joka pelissä ollut poissaoloja. Annamme näissä peleissä aina 100 prosenttia, mutta nyt emme jaksaneet kuin 40 minuuttia. parempi joukkue voitti, Tamminen tiivisti.

Mestarien liigaa, Riihimäki:
Cocks – Bidasoa Irún 18-28 (9-12)

Cocksin maalintekijät: Teemu Tamminen 5, Yury Semenov 4, Aleksandar Gugleta 3, Vitalie Nenita 3, Nils Kreicbergs 1, Yury Lukyanchuk 1, Evgeny Semenov 1

2 min. ulosajot: Cocks 5 x 2 min., Bidasoa 1 x 2 min.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk