Atlas Vantaan ”toinen vaihe” käynnistyi viikonloppuna

Atlas Vantaa osallistui viikonloppuna Karjaalla järjestettyyn kansainväliseen harjoitusturnaukseen, Lärkkulla Cupiin.

Atlas Vantaan ensimmäinen ottelu lauantaina Tumbaa vastaan oli lupauksia herättävä. Peli luisti ensimmäiseksi otteluksi yllättävän hyvin, vaikkakin pallotuntuman puutteessa avopaikkoja tuhlattiin sekä teknisiä virheitä tulikin. Puolustus kuitenkin piti ja hyökkäyspäässä onnistuttiin Milan Filicin johdolla. Vaikka ottelun lopulla Tumba pääsi jo liki tuntumaan, niin Atlas Vantaa väänsi ottelun voitokseen 24-26.

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin Pölva Serviti, joka tuoreilla jaloilla kuritti aikalailla väsynyttä vantaalaislaumaa. Atlaksen hyökkäyspeli tökki pahemman kerran ja Pölva kontrasi lyhyessä ajassa jo 5-0 johtoon. Erkka Nännön johdolla peliä saatiin tasoittumaan, mutta ei koko ottelussa ollut voittajasta epäselvyyttä. Pölva Serviti vei lopulta koko ottelun 30-22.

– Saatiin toinen vaihe kauden valmisteluissa käyntiin täällä. Ensimmäisen pelin pelillinen anti oli hyvä. Peli paranee päivä päivältä, kommentoi valmentaja Ken Sirenius Atlas Vantaan verkkosivuilla.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Brännans. Pirteämmin peliin lähteneet ruotsalaiset veivätkin ensimmäistä puoliaikaa Atlas Vantaan roikkuen tiukasti perässä. Toisella puoliajalla tilanne tasoittui ja johto vaihteli molempien joukkueiden välillä. Filip Forsström tasoitti ottelun 25-25 noin minuutti ennen loppua ja Atlas Vantaa pääsi vielä yrittämään voittoa 15 sekunttia ennen loppua, mutta hyökkäys ei tuottanut tulosta ja näin ollen pisteet jaettiin.

Turnauksen ja Atlas Vantaan viimeisesstä ottelussa kohdattiin Mikael Källmanin ex-joukkue HC West. Väsyneiden joukkueiden kohtaamisessa peliaikakin päätettiin tiputtaa 2 x 20 minuuttiin. Itse ottelussa Atlakselle ei jäänyt kuin sivusta katsojan rooli, kun West nuorella joukkueellaan niputti vantaalaiset 22-14 lukemin.  Turnaus jätti valmennukselle kuitenkin selkeän kuvan.

– Tämä turnaus antoi selkeää tietoa siitä, missä mennään ja mitä on työstettävä. Turnauksen tiukka pelitahti näytti, että fyysisesti on vielä rutkasti parannettavaa, sanoi Sirenius.

Atlas Vantaan harjoitusottelut jatkuvatkin heti ensi viikonloppuna, kun karavaani suuntaa etelä naapuriin Viroon ja Pölvaan. Siellä vastus ei ainakaan helpotu, kun samassa alkulohkossa pelaavat Champions Liigassakin pelaava St. Petersburg HC Venäjältä, Latvialainen Celtnieks Riga sekä Viljandi Virosta.

– Jatketaan töitä ja treenejä kohti kauden avausta, jolloin joukkue tulee olemaan vahva, päättää Sirenius

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk