ÅIFK nostaa akatemiajoukkueen miesten ykkösdivisioonaan

ÅIFK pelaa ensi kaudella käsipallon miesten ykkösdivisioonaa SM-liigan ohella. ÅIFK menee mukaan ykkösdivisioonaan juniorikärki edellä tarjoten mahdollisuuden seuran vanhimmille poikajunioreille pelata miesten pelejä, jos pelipaikka liigassa on vielä työn takana.

Ykkösdivisioonajoukkue mahdollistaa peliajan tarjoamisen kaikille miesten liigajoukkueen ringissä harjoitteleville, mutta myös seuran isolle AP-ikäluokalle. Ykkösdivisioonassa tulee pelaamaan myös edelliskausien liigatähtiä, jotka ovat pelaamisen lisäksi junioreiden mentorointitehtävissä.

Miesten liigajoukkueen iso rinki ja vahvalla pohjalla oleva junioritoiminta osoittivat tarpeen ykkösdivisioonajoukkueelle, joka tulee toimimaan linkkinä edustusjoukkueen ja A-poikien välillä. Miesten ykkösdivisioonan toiminnasta vastataan yhteistyössä edustusjoukkueen valmennuksen kanssa.

– Mahdollisuus miesten ykkösdivisioonaan tuli Käsipalloliiton tarjoamana ja pienen pohdinnan jälkeen totesimme sen olevan juuri se mitä halusimme. Akatemiajoukkue divarissa tarjoaa A-pojille mahdollisuuden saada kokemusta miesten peleistä ja toisaalta antaa samalla mahdollisuuden vastata miesten ringin pelaajien peliaikatarpeeseen.

– Ykkösdivarin tempo on kuitenkin selkeästi kakkosdivaria jo korkeampi ja sinälläänkin nuorillemme mielekkäämpi paikka kartuttaa pelikokemusta. Yhteistyössä kokeneempien liigapelaajien kanssa divisioonajoukkue on nuorille oikea paikka kehittyä, kertoo ÅIFK:n miesten joukkueen apuvalmentaja Aku Kuusisto.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk