HIFK:n vahva alku siivitti voittoon Stadin derbyssä

HIFK vei nimiinsä kauden ensimmäisen SM-liigan Stadion derbyn kaatamalla Dickenin Pirkkolassa lopussa tiukaksi menneessä ottelussa.

Tahdit ottelulle lyötiin jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella, jonka HIFK vei puhtaasti 0-6. Ero oli parhaimmillaan jo kahdeksan maalia, mutta taukoa kohden Dicken pääsi peliin mukaan ja kuroi HIFK:n etumatkan viiteen osumaan.

Toisen jakson alkuun HIFK lisäsi uudestaan johtoaan, kunnes alkoi Dickenin kiri ja jakson puolivälissä ero oli kutistunut vain kahteen maaliin. Viimeisellä kymmenminuuttisella Dicken pääsi jo maalin päähän, kunnes HIFK nykäisi vielä kerran. Dicken kiri vielä tuntumaan, mutta ei päässyt rinnalle asti.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius oli odotetusti huomattavasti tyytyväisempi toisen jakson esitykseen.

– Kaksi erilaista peli-ilmettä tänään. Ikävä kyllä hyvä nousu ei riittänyt pisteisiin. Lopetettiin peli hyvällä asenteella, Sirenius valoi uskoa jatkoon.

HIFK:n päävalmentajan Rostislav Grinishinin mietteet peilasivat koko lailla tarkkaan Sireniuksen näkemystä.

– Kaksi erilaista puoliaikaa tänään. Derbyt ovat aina tärkeitä ja valmistauduimme hyvin tähän. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, mutta toisella puoliajalla Dicken pääsi mukaan välillä jopa tuurilla. Täytyy olla tyytyväisiä pisteisiin, Grinishin summasi.

Ottelun parhaan pelaajan tittelin vei nimiinsä HIFK-maalivahti Bogdan Klepa.

– Derbyt ovat aina tiukkoja. Dicken pelasi ajoittain hyvin ja jos jatkavat kehitystä, tulevat saamaan pisteitä… paitsi meiltä, Klepa heitti.

Dicken – HIFK 25-27 (9-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Filip Söderlund 6 (4), Roni Syrjälä 5, Jonatan Lehti 4, Benny Broman 4, Benjamin Peitsaro 2, Joacim Broman 2, Anton Rémy 1, Armi Pärt 1
HIFK: André Udd 8, Vladimir Knopinskii 8 (3), Rui Coelho Martins Rolo 5 (1), Oscar Udd 2, Viktor Grönmark 2, Joel Hagström 1, Martin Adamson 1

Tähtipelaajat
Bogdan Klepa HIFK 3
Rui Coelho Martins Rolo HIFK 2
Jonatan Lehti Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Armi Pärt 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Jonatan Lehti 1 x 2 min, Roni Syrjälä 2 x 2 min
HIFK: Viktor Grönmark 1 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 223

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk