GrIFK kukisti HIFK:n niukasti

GrIFK ja HIFK pelasivat lauantaina tiukan ottelun, joka kulki valtaosin isäntien niukassa komennossa ja myös päättyi Granin voittoon.

Ottelu eteni tasaisesti alussa ja avausjakson puolivälissä oltiin vielä tasanumeroissa 6-6. Tämän jälkeen Grani otti tahtipuikon haltuunsa, mutta tauolla kotijohto ei kuitenkaan ollut kahta maalia enempää.

Tauon jälkeen HIFK kävi vielä kertaalleen tasatilanteessa. Tämän jälkeen jakso eteni isäntien niukassa johdossa. HIFK taisteli tiukasti, mutta ei enää päässyt kahta maalia lähemmäs ja näin pisteet jäivät Kauniaisiin.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman näki parantamisen varaa huolimatta täydestä pistepotista.

– Siitä tuli kamppailua ja kramppeja. Meillä oli liian monta menetettyä paikkaa, ja meidän on selvästi parannettava siitä. Puolustuksessa olimme hieman epäonnisia ja turhia maaleja tuli paljon blokin kautta, Källman analysoi.

Myös HIFK:n virkaveli Rostislav Grinishin manasi ratkaisevia virheitä, vaikka hänkin totesi ottelun kaikkineen tiukaksi taisteluksi.

– Se oli rankka peli molemmille osapuolille. Ikävä kyllä hävisimme pelin omien virheidemme vuoksi. Peli oli melko tasainen, mutta teimme enemmän virheitä varsinkin toisen puoliajan puolivälissä. Meidän on parannettava pelaajien välistä yhteistyötä. Tämä oli silti hyvä taistelu ja hyvää oppia, joten odotan innolla seuraavaa peliä, Grinishin tiivisti.

Parhaan pelaajan tittelin ottelussa kuittasi Granin Gustav Svanbäck, joka muistutti olennaisesta.

– Kaksi tärkeää pistettä. Pidimme pään kylmänä lopussa ja teimme tarvittavat maalit.

GrIFK – HIFK 25-22 (13-11)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Gustav Svanbäck 8 (3), Peik Sjöblom 5, Carl Weurlander 4, Anthony Hellakoski 3, Fredrik von Troil 2, Miro Koljonen 1, Kalle Kankaanpää 1, Oscar Berglund 1
HIFK: André Udd 6, Vladimir Knopinskii 6 (3), Rui Coelho Martins Rolo 4, Evgeny Semenov 2, Viktor Grönmark 2, Joel Hagström 1, Samuel Alexandersson 1

Tähtipelaajat
Gustav Svanbäck GrIFK 3
Patrik Roslander GrIFK 2
Bogdan Klepa HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Richard Sundberg 2 x 2 min
HIFK: André Udd 1 x 2 min, Oscar Udd 2 x 2 min, Viktor Grönmark 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 121

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk