GrIFK kukisti HIFK:n niukasti

GrIFK kaatoi keskiviikkona kotonaan HIFK:n vähämaalisessa ottelussa ja sinetöi samalla lopullisesti paikkansa ylemmässä jatkosarjassa.

Ottelun alku mentiin hienokseltaan vierasjoukkueen hallinnassa, vaikka mitään isompaa eroa ei syntynytkään. Grani johti ottelua ensi kerran vasta vajaa viisi minuuttia ennen taukoa ja piti johtonsa taukoon saakka.

Isännät pitivät asemistaan kiinni myös tauon jälkeen. Ero pysytteli silti vain 2-4 maalissa ja lopputulos oli pitkään epävarma. Grani pystyi kuitenkin pitämään HIFK:n takanaan loppuun saakka ja otti pisteet ennen joulutauolle vetäytymistä.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman oli alun nihkeydestä huolimatta tyytyväinen esitykseen etenkin oman pään pelaamisen osalta.

– Alussa meillä oli hieman käynnistymisvaikeuksia, aika paljon vastoinkäymisiä. Ottelun aikana nostettiin hyvin tasoa kokonaisuudessa.

– Puolustus teki tänään loistavan työn, meillä ei ole niin paljon maalivahdin torjuntoja, vaikka päästetään vain 21 maalia. Tämä tarkoittaa, että kuusi pelaajaa maalivahdin edessä puolustaa todella hyvin, Källman kiitteli.

HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin ei tappiota selitellyt.

– Me ei oltu tarpeeksi hyviä tänään. Yritettiin taistella, mutta ei pystytty parhaimpaan. Onnittelemme GrIFK:ta, he taistelivat hyvin tänään, Grinishin tiivisti ottelun.

Ottelun parhaan pelaajan tittelin vienyt Granin Peik Sjöblom iloitsi voitosta tiiviin ottelurupeaman päätteeksi.

– Loistava lopetus raskaan puolentoista viikon jälkeen. Paras mahdollinen lopetus ennen joululomaa. Joukkueena taisteltiin hyvin ja hyvän puolustuksen kautta voitettiin tämä ottelu. Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

GrIFK – HIFK 24-21 (12-10)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Peik Sjöblom 7, Fredrik von Troil 5, Gustav Svanbäck 4 (2), Alexander Qvist 2, Anthony Hellakoski 2, Fredrik Forss 2, Erik Åkermarck 1, Karim Mbembela 1
HIFK. André Udd 4, Vladimir Knopinskii 4 (2), Viktor Grönmark 3, Rui Coelho Martins Rolo 3 (1), Evgeny Semenov 2, Oscar Udd 1, Aliaksandr Tsitou 1, Nicolas Reenpää 1, Joel Hagström 1, Samuel Alexandersson 1

Tähtipelaajat
Peik Sjöblom GrIFK 3
Fredrik Forss GrIFK 2
Vladimir Knopinskii HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK. Fredrik Forss 1 x 2 min, Miro Koljonen 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min
HIFK: André Udd 2 x 2 min, Evgeny Semenov 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Mikael Lindroos

Yleisöä: 182

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk