Viimeinen rutistus ennen joulua edessä

SM-liigan kalenterivuoden viimeiset kolme ottelua pelataan jouluviikon keskiviikkona 21.12.

Kamratderbyssä GrIFK:n ja HIFK:n välillä pelataan isoista asioista, mutta iso asia nähdään jo ennen ottelun alkua. Vuoden 2022 osalta Helsingin Pyttykerho on päättänyt jakaa erotuomarien kiertopalkinnon käsipallotuomari Mikael Lindroosille. Palkinto perustuu Mikael Lindroosin 30 vuotta kestäneeseen ansiokkaaseen erotuomariuraan sekä kotimaisilla että kansainvälisillä käsipallokentillä. Palkinto luovutetaan Lindroosille ottelun yhteydessä.

Itse otteluun joukkueet lähtevät sijoilta 3. ja 4. kolmen pisteen erottaessa kaksikkoa Granin eduksi. Molemmat ovat tiukasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa, mutta lisäpisteitä vielä kaivataan ja lisäksi keskinäinen järjestys saattaa vielä muuttua etenkin, jos HIFK voittoon lauantaina yltää.

Kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Grani on ollut parempi ja vienyt kaikki jaossa olleet pisteet. Viimeksi joukkueet olivat Luolassa vastakkain runkosarjan toisella ottelukierroksella, tuolloin huima taisteluottelu päättyi Granille 25-22.

Samaan aikaan Karjaalla BK-46 isännöi ÅIFK:ta. BK on tiukasti kiinni runkosarjan kakkossijassa, mutta tarvitsee sekin vielä pisteitä asemansa turvatakseen. ÅIFK puolestaan ajaa vielä SIF:aa ja Dickeniä takaa pyrkien pois jumbosijalta.

BK on kauden aiemmissa kohtaamisissa ollut selkeästi niskan päällä ja lähtee myös nyt suosikkina otteluun, vaikka ÅIFK on otteitaan syksyn edetessä kohentanutkin.

Illan päättävässä ottelussa SIF ja Dicken pyrkivät kumpikin vielä nousemaan mukaan taisteluun paikasta neljän parhaan joukossa. Lupaavasti kauden avannut SIF on kärsinyt melkoisesti kolhuja sen jälkeen ja tämä on näkynyt myös tuloksissa.

– Meillä on ollut loukkaantumisia ja sairastumisia ja se on tietysti vaikuttanut. Sillä joukkueella pelataan, joka on käytettävissä, mutta onhan tämä ollut raskasta, SIF-luotsi Jan Hagman sanoi Västra Nylandille.

– Nyt yritämme kuitenkin saada hyvän päätöksen vuodelle.

SM-liiga keskiviikkona 21.12.:
19.00 GrIFK – HIFK
19.00 BK-46 – ÅIFK
19.30 SIF – Dicken

Kaikki kauden ottelut suorina lähetyksinä SolidSportilla.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk