GrIFK kesti BK-46:n kovan loppukirin

GrIFK otti todella arvokkaat kaksi pistettä kaatamalla lauantaina BK-46:n, vaikka vieraiden vahva loppuveto oli lähellä tuottaa tulosta.

Kotijoukkue GrIFK otti nopeasti otteen haltuunsa ja avausjakso eteni kotijoukkueen muutaman maalin johtoasemassa. Tauko Kauniaisissa vietettiin viiden maalin kotijohdossa.

Tauon jälkeen BK pääsi hiukan kaventamaan, mutta Grani piti johtoasemastaan kiinni ja pystyi myös hiukan marginaalia kasvattamaan. Kuusi minuuttia ennen loppua isäntien johto oli kuusi maalia, mutta BK:n loppukiri oli vahva ja tasoitus jäi kiinni vain viime sekunnin hukatusta 7 metrin heitosta.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman oli helpottunut johtoaseman pidettyä loppuun saakka.

– Olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan. Hyvää peliä ja hienoa puolustamista. Vielä toisellakin puoliajalla oli ajoittain hyvää pelaamista ja johdettiin parhaimmillaan kuudella mutta ei oikein saatu BK:n 7:6 peliä kuriin, Källman kertasi.

– Lopussa vielä BK:n korkea puolustus aiheutti ongelmia, ja siinä tilanteessa olisin kaivannut selkeämpää johtajuutta kentällä meidän joukkueeltamme. BK sai siinä ottelun melkein tasoihin, mutta onneksemme johto säilyi loppuun saakka.

BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg ei ollut hänkään lopulta kovin pettynyt.

– Vaikka nyt tulikin ensimmäinen tappio Granille pitkään aikaan olen oikeastaan sitä mieltä että tehdään oikein hyvä ottelu sillä materiaalilla joka oli käytettävissämme tänään. Eli siinä mielessä olen ylpeä joukkueen esityksestä.

– Meillä ei ollut kovinkaan monta vaihtopelaajaa, mutta taisteltiin hienosti hyvällä asenteella. Valitettavasti meiltä vähän liikaa pelaajia poissa tänään, jolloin ei voida tehdä vaihtoja, mikä puolestaan näkyi jaksamisessa, Rönnberg mietti.

Parhaan pelaajan tittelillä palkittu GrIFK-maalivahti Patrik Roslander soimasi omiaan lähinnä ottelun lopusta.

– Kiva ja tapahtumarikas ottelu! Toivon että kaikki näkivät ja oppivat miten käsipalloa EI tule pelata tuon viimeisen kuuden minuutin aikana…

GrIFK – BK-46 30-29 (17-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Jere Kantee 7 (2), Peik Sjöblom 5, Anthony Hellakoski 5, Erik Åkermarck 4, Alexander Qvist 3, Miro Koljonen 2, Kalle Kankaanpää 2, Fredrik von Troil 1, Karim Mbembela 1
BK-46: Linus Sjöman 7 (1), Robin Sjöman 6, Miska Henriksson 6, Jac Karlsson 5 (2), Oliver Nordlund 3, Linus Lundqvist 1, Jonathan Ekman 1

Tähtipelaajat
Patrik Roslander GrIFK 3
Jere Kantee GrIFK 2
Jac Karlsson BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Qvist 1 x 2 min, Anthony Hellakoski 1 x 2 min, Fredrik Forss 1 x 2 min, Jere Kantee 1 x 2 min, Kalle Kankaanpää 2 x 2 min, Peik Sjöblom 2 x 2 min
BK-46: Miska Henriksson 1 x 2 min, Robin Sjöman 1 x 2 min, Rönnberg Andreas 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Arnar Sigurjonsson

Yleisöä: 132

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk