Västnylandsderby puolivälierissä edessä

Käsipallon miesten SM-liigakausi 2022-23 on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Ylemmästä jatkosarjasta BK-46 saa vastaansa alemmassa jatkosarjassa toiseksi sijoittuneen rakkaan vihollisensa SIF:n.

Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta Cocks ja GrIFK selviytyivät suoraan välieriin ja kahdesta muusta välieräpaikasta pelaavat ylemmän jatkosarjan sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet sekä alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta.

Västnylandsderby BK-46:n ja SIF:n välillä kallistuu ennakkoon viime kauden mestari BK:n eduksi, mutta loukkaantumistilanne huolettaa päävalmentaja Andreas Rönnbergiä.

– Ryhmämme on tällä hetkellä ohut. Meiltä putosi neljä tärkeää pelaajaa rivistä jo ennen joulua ja nyt Nico Rönnbergin ja Jac Karlssonin pelikunto on loukkaantumisten takia epävarma ja lisäksi Ihor Skyballa saattaa olla pelikielto edessä, Rönnberg listaa.

– En ole koskaan ollut vastaavassa pelaajakadossa mukana missään joukkueessa sen enempää pelaajana kuin valmentajanakaan.

Osansa loukkaantumisista on kauden mittaan saanut kärsiä myös SIF, mutta pudotuspelien kynnyksellä tilanne näyttää valoisammalta.

– Vihdoinkin ollaan saatu olla terveinä ja porukkaa on ollut treeneissä riittävästi, SIF-luotsi Jan Hagman sanoo.

– BK:lla ja Siuntiolla on historiansa. Toivon ja myös luulen, että saamme hallit täyteen puolivälieriin.

Vaikka BK oli runkosarjakohtaamisissa niskan päällä, Rönnberg tietää hyvin siuntiolaisten yllätysvalmiuden.

– Heillä on hyvä avauskuusikko ja kun joukkue vaikuttaa päässeen loukkaantumisista, he tulevat taistelemaan meidän lyömiseksemme.

Hagmanin tavoin myös Rönnberg odottaa yleisön syttyvän puolivälieräsarjaan.

– BK vastaan Siuntio on klassikko, joten toivotaan paljon väkeä halleihin ja tasaisia, kovia otteluita yleisölle, Rönnberg sanoo.

– BK on aina BK. Toivottavasti tulee jännät pelit, Hagman säestää virkaveljeään.

Puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä eli välieriin selviytyy kolmella voitolla. Puolivälieräsarjat aloitetaan korkeammalle sijoittuneiden joukkueitten kotiotteluilla ja etenevät vuoroin molempien kotikentällä. Välieräjoukkueet ovat selvillä viimeistään 5.4.

Kohtaamiset runkosarjassa:
8.10. SIF – BK-46 22-44
26.11. BK-46 – SIF 40-23
21.1. SIF – BK-46 19-35

Puolivälieräsarjan avausottelu pelataan Karjaalla keskiviikkona 22.3. kello 19.00.

Kaikki kauden ottelut suorina lähetyksinä HandisTV:ssä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk