Stadin derby puolivälierissä

Käsipallon miesten SM-liigakausi 2022-23 on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Toisessa puolivälieräsarjassa kohtaavat Helsingin derbyissä HIFK ja Dicken.

Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta Cocks ja GrIFK selviytyivät suoraan välieriin ja kahdesta muusta välieräpaikasta pelaavat ylemmän jatkosarjan sijoille 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet sekä alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta.

Ylemmästä jatkosarjasta puolivälieriin tuleva HIFK on hienoinen suosikki Dickeniä vastaan kuluneen kauden perusteella, mutta aivan täydellä miehistöllä Rostislav Grinishinin ryhmä ei ainakaan puolivälierien avaukseen pääse.

– Valitettavasti meillä on edelleen muutama loukkaantunut pelaaja, joita odottelemme takaisin ensi viikolla. Olemme viime peleissämme pelanneet kuitenkin aika hyvin joukkueena sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja siitä jatkamme, Grinishin sanoo.

– Derbyt tuovat aina ylimääräistä peliin ja uskon, että se sytyttää meidät vielä paremmin puolivälieriin.

Dicken pääsee pelaajiston osalta puolivälierään hyvästä tilanteesta ja päävalmentaja Ken Sirenius laskee paljon ryhmän pudotuspeleissä rutinoituneisiin kokeneisiin pelaajiin.

– Sen voi nostaa esiin, vaikka meillä on toki monia vahvuuksia, Sirenius sanoo.

– HIFK on parempi kuin moneen vuoteen ja pelannut hyvän kauden. Toki tämä pudotuspelikierros määrittelee, onko heidän kautensa onnistunut vai ei, joten jännitettävää varmasti riittää.

Dickenin kokemuksen pudotuspeleistä nostaa esille myös HIFK-luotsi Grinishin.

– Dicken on joukkue, jolla on hyvät perinteet ja hyvin rakennettu joukkuepeli, mikä on myös yksi heidän vahvuuksistaan. Heillä on myös hyvin kokeneita pelaajia, jotka voivat yksilötasolla vaikuttaa pelin kulkuun.

Sirenius ei halua liikaa korostaa otteluitten paikallispeliluonnetta, vaan toteaa tunnelman nousevan automaattisesti, kun ollaan pudotuspeleissä.

– HIFK:n vahvuutena on kurinalainen hyökkäyspelaaminen ja tasainen puolustus- sekä maalivahtipeli. Syke on pudotuspeleissä sama vastustajasta riippumatta. Joukkueiden rutiini ja kokemus määrittelee varmasti jännityksen tason eikä niinkään kaupunki, Sirenius linjaa.

Puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä eli välieriin selviytyy kolmella voitolla. Puolivälieräsarjat aloitetaan korkeammalle sijoittuneiden joukkueitten kotiotteluilla ja etenevät vuoroin molempien kotikentällä. Välieräjoukkueet ovat selvillä viimeistään 5.4.

Kohtaamiset runkosarjassa:
26.10. Dicken – HIFK 25-27
14.12. HIFK – Dicken 29-27
25.1. Dicken – HIFK 19-21

Puolivälieräsarjan avausottelu pelataan Helsingin Urheilutalolla keskiviikkona 22.3. kello 20.15.

Kaikki kauden ottelut suorina lähetyksinä HandisTV:ssä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk