HIFK selvään voittoon SIF:sta

SM-liigan alempi jatkosarja käynnistyi keskiviikkona Siuntiosta, jossa HIFK haki selvän voiton SIF:sta.

Ottelu eteni tasaisena avausjakson puolivälin alle, kunnes HIFK nykäisi kuuden maalin johdon ja myös tauolle mentiin vieraiden selkeässä johtoasemassa.

Kotijoukkue SIF pyrki tauon jälkeen peliin vielä mukaan ja kävi muutamaankin otteeseen viiden maalin päässä, mutta lähemmäs puristus ei riittänyt. Ottelun jo käytännössä ratkettua HIFK vei viimeisen kymmenminuuttisen peräti 8-0 ja venytti voittonsa jopa tapahtumiin nähden hiukan ylisuuriin lukemiin.

SIF:n päävalmentaja Marcus Sjöstedt näki ottelun kolmen tähden pelaajana palkitun HIFK-maalivahti Bogdan Klepan olleen ottelun ratkaisija.

– Ensimmäisen puoliajan hyökkäyspeli oli aika hyvää, meillä oli hyviä paikkoja mutta Klepa poimi niistä useita. Toinen puoliaika oli sitten jahtaamista. Meillä oli mahdollisuuksia mutta Klepa torjui todella hyvin läpi ottelun ja teki ottelusta vaikean meille, Sjöstedt summasi.

HIFK-luotsi Jaakko Horelli yhtyi Sjöstedtin näkemykseen ja oli muutenkin tyytyväinen esitykseen.

– Meiltä hyvä 45 minuuttia, toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia oli hieman stressaavaa, turhan takia. Vahva suoritus ja Bogdan Klepa oli maalissa todella pelipäällä. Varsinkin ensimmäisen erän puolustus ja maalivahtipeli oli todella hyvä.

Klepa itse muistutti, että yksi voitto ei tuo kuitenkaan enempää kuin kaksi – joskin tärkeää – pistettä.

– Tämä oli vasta ensimmäinen peli alemmassa jatkosarjassa, haluamme tietenkin voittaa. Hyvä aloitus meiltä, Klepa kuittasi.

Alempi jatkosarja:
SIF – HIFK 24-38 (13-20)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Gustav Svanbäck 5 (2), Daniel Walander 4, Anton Luuppala 4, Filip Churlevski 3, Joonas Ahola 3, Benjamin Peitsaro 2, Vincent Voutilainen 1, Rasmus Lundell 1, Artur Ekman 1 (1)
HIFK: Dejan Karan 9 (1), Vladimir Knopinskii 8, Oscar Udd 5, Evgeny Semenov 4, Harri Loikala 4, Joel Hagström 3, Aliaksandr Tsitou 2, Nicolas Reenpää 1, Bogdan Klepa 1, Samuel Alexandersson 1

Tähtipelaajat
Bogdan Klepa HIFK 3
Vladimir Knopinskii HIFK 2
Daniel Walander SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Anton Luuppala 1 x 2 min, Gustav Svanbäck 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Vincent Voutilainen 1 x 2 min
HIFK: Aliaksandr Tsitou 1 x 2 min, Dejan Karan 1 x 2 min, Evgeny Semenov 1 x 2 min, Nicolas Reenpää 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Teemu Kaulio

Yleisöä: 83

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk