SM-liigan jatkosarjat käyntiin keskiviikkona

SM-liigan jatkosarjat käynnistyvät keskiviikkona 9.2., kun ylemmässä jatkosarjassa pelataan ensimmäiset kaksi ottelua ja alemmassa yksi ottelu.

Lopulliset lähtöpisteet ylempään jatkosarjaan ovat vielä avoinna, koska runkosarjan päätöskierroksen ottelu HC Tallinn – Cocks pelataan vasta jatkosarjojen alkamisen jälkeen, mutta keskiviikon ottelu Dicken – Cocks on ehdoton kärkipään kamppailu joka tapauksessa.

Cocks ja Dicken kohtasivat runkosarjassa kahdesti, ja ensimmäinen ottelu kauden alussa päättyi Cocksin niukkaakin niukempaan maalin kotivoittoon. Toinen ottelu Pirkkolassa päättyi Dickenin kolmen maalin voittoon.

Jatkosarjaan yhden pisteen mukaansa saanut Cocks hävisi viime lauantaina Suomen Cupin finaalin BK-46:ta vastaan, ja edellinen SM-liigapeli joukkueella on niinkin kaukaa kuin joulukuun 18. päivältä, jolloin BK-46 oli niin ikään vahvempi, joten Pirkkolaan saapuu varmasti ärsytetty kukkolauma keskiviikkona.

Cupin voittoa juhlinut BK-46 saa puolestaan vieraakseen runkosarjan nelossijalle ponnistaneen GrIFK:n. BK vei runkosarjan molemmat kohtaamiset nimiinsä suhteellisen selvästi ja lähtee otteluun suosikkina. Päävalmentaja Andreas Rönnbergin mukaan cupin voitto tuskin enää vaikuttaa keskiviikkona.

– Totta kai on hienoa voittaa cup, mutta on selvää, että liiga on kuitenkin kaikkein tärkein, Rönnberg painotti Västra Nylandille.

GrIFK eteni ylempään jatkosarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen, ja tavoittelee muiden tavoin paikkaa mitalipeleihin. Runkosarja päättyi tammikuun viimeisenä viikonloppuna Tallinnasta haettuun 29-26 vierasvoittoon, ja se varmisti lopullisesti neljännen sijan. Ottelun tuoksinassa Granin kapteenin Fredrik Forssin nimiin kirjattiin parikin virstanpylvästä: sentteri viimeisteli sekä Granin 16000. maalin SM-sarjassa että 600. henkilökohtaisen SM-maalin.

Sijoitus runkosarjassa oli tulosten valossa juuri oikeutettu, sillä edellään olevaa kolmikkoa vastaan kuparinen on tältä kaudelta vielä rikkomatta. Alempaan jatkosarjaan jääneitä HIFK:ta, SIF:iä ja ÅIFK:ta sekä HC Tallinnia vastaan Grani menetti vain kaksi sarjapistettä.

Alemmassa jatkosarjassa avausottelussa kohtaavat SIF ja HIFK, jotka olivat vastakkain myös runkosarjan päätöskierroksella. Tuolloin HIFK käänsi ottelun voitokseen ja nyt runkosarjassa jumbosijalle jääneet siuntiolaiset hakevat revanssia. SIF on kärsinyt loukkaantumisista ja poissaoloista paljon, mutta jatkosarjan alkaessa näyttää jo valoisammalta.

– Ryhmä on nyt kuitenkin suhteellisen terve ja saimme aikaa harjoitella yhdessä ennen jatkosarjan alkua, päävalmentaja Marcus Sjöstedt totesi.

Rajoitustilanteen hellittämisen myötä otteluihin voidaan ottaa paikalle rajoitetusti myös yleisöä.

SM-liiga keskiviikkona 9.2.:
18.15 SIF – HIFK (alempi js)
18.30 Dicken – Cocks (ylempi js)
19.00 BK-46 – GrIFK (ylempi js)

Kauden kaikki ottelut suorana SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk