HIFK jatkaa vahvassa putkessa – ÅIFK kaatui

HIFK varmisti alemman jatkosarjan voittonsa jo viikonloppuna, mutta jatkoi voitokkaasti myös tiistain kotiottelussa ÅIFK:ta vastaan.

Ottelun avausjakso oli kaikkiaan tasainen. Ensimmäinen 15-minuuttinen edettiin ÅIFK:n niukassa hallinnassa ja jälkimmäisellä puoliskolla HIFK nousi puolestaan hiukan niskan päälle ja tauolle mentiin kahden maalin kotijohdossa.

Toisen jakson alkuun HIFK repäisi nopeasti viiden maalin johdon ja piti asemistaan kiinni loppuun saakka. Loppuminuuteilla ÅIFK puristi vielä kahden maalin tuntumaan, mutta lähemmäs turkulaisten kiri ei riittänyt ja pisteet jäivät Helsinkiin.

HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli näki ottelussa hyviä merkkejä pudotuspelejä ajatellen.

– Ensimmäisellä puoliajalla tehokkuus maalipaikoissa näytti oikein hyvältä. Pientä hiomista on vielä loppuun asti pelaamisessa ja keskittymisessä, mutta tänään homma toimi koko kentällä. Alkaa olla kevättä rinnassa ja aloitamme innolla tosipelit, Horelli katsoi jo tulevaan.

ÅIFK:n päävalmentaja Aku Kuusisto oli tappiosta huolimatta ottelun antiin niin ikään tyytyväinen.

– Tänään kierrätimme koko miehistöä pelissä, ja saimme pelistä irti sen mitä toivoimme. Onnistuimme toteuttamaan tietyt teemat omassa pelissä, ja jatkamme valmistautumista pudotuspeleihin näillä opeilla, Kuusisto totesi.

Ottelun parhaan pelaajan tittelin vei nimiinsä 12 maalia heittänyt HIFK:n Dejan Karan.

– Joukkueen kuviot onnistuivat niin hyvin, että tänään oli runsaasti paikkoja hyökkäyksissä. On hienoa päästä siihen kohtaan kaudesta, kun isot pelit alkavat. Yritämme unohtaa kauden muut tapahtumat, ja olla valmiita parhaalla tasolla, kun puolivälierät alkavat, Karan korosti.

HIFK – ÅIFK 33-29 (19-17)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Dejan Karan 12 (3), Vladimir Knopinskii 8, Antti Koskela 4, Oscar Udd 2, Aliaksandr Tsitou 2, Joel Hagström 2, Evgeny Semenov 1, Nicolas Reenpää 1, Viktor Gruzinskii 1
ÅIFK: Andreas Nyström 5, Eero Laine 5, Valter Georgs 4, Peik Sjöblom 3, Aleksandar Trenchevski 2, Elias Nyman 2, Niklas Manderoos 2 (1), Isak Lehvonen 2, Rasmus Norström 1, Robin Mattsson 1, Valto Kuusisto 1, Wilhelm Hammarberg 1

Tähtipelaajat
Dejan Karan HIFK 3
Vladimir Knopinskii HIFK 2
Eero Laine ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Antti Koskela 1 x 2 min, Joel Hagström 2 x 2 min, Viktor Gruzinskii 1 x 2 min
ÅIFK: Elias Nyman 1 x 2 min, Peik Sjöblom 1 x 2 min, Valter Georgs 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Annette Nyberg

Yleisöä: 55

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk