Isot panokset ylemmässä jatkosarjassa torstaina

Sijoituksia ja toista suoraa välieräpaikkaa ratkotaan toden teolla kahdessa SM-liigan ylemmän jatkosarjan ottelussa torstaina.

Ottelut ovat kaikille viimeistä edelliset jatkosarjassa. BK-46 on jo varmistanut jatkosarjan voiton ja saa vieraakseen GrIFK:n, joka tarvitsee pisteitä matkaansa taistellakseen vielä kakkossijasta ja suorasta paikasta välieriin.

BK-46 on ollut kokonaisuutena kenties Granin vaikein vastus, mutta raitapaitojen nykytilanteen vuoksi torstain ottelun ennakointi on hankalaa. Karjaalaisilla ei pelissä ole panosta mihinkään suuntaan, joten ketkä joukkueen tähdistä pelaavat ja ketkä eivät, on arvoitus. Siitäkin huolimatta BK lähtee – kuten kaikkiin muihinkin otteluihinsa jo pitkän aikaa tehnyt – ennakkosuosikkina.

BK-46 osoitti joukkuevoimaa viime kierroksella käännettyään ottelun Dickeniä vastaan voitokseen Pirkkolassa ilman kahta tärkeää pelaajaa. 26-31 päättyneen ottelun jälkeen valmentaja Andreas Rönnberg tiedotti Jac Karlssonin kauden päättyneen ja väkevän sentterin Markus Viitkarin tilanteen olevan epävarmalla pohjalla.

– Esityksemme kentällä on varmasti tehnyt meistä suosikkeja loppukaudelle. Jos kuitenkin kaksi parhaista pelaajistamme, lähtökohdat muuttuvat paljon, Rönnberg sanoi Västra Nylandille.

Torstain toisessa ottelussa Dicken ja Cocks pelaavat vieläkin suuremmin panoksin. Joukkueet ovat sijoilla 2. ja 4. vain kahden pisteen erottaessa kaksikkoa. Dicken varmistaisi voitolla kakkossijan mikäli Grani ei pysty voittoon Karjaalla, kun Cocks puolestaan tarraisi voitolla vielä kiinni suoraan välieräpaikkaan. Kummallekin jatkosarja on ollut odotettua vaikeampi ja nyt on hetki kääntää kurssi.

Torstain ottelussa Pirkkolassa kannattaa seurata myös Teemu Tammisen ennätysjahtia. Tamminen on enää neljän maalin päässä SM-liigan ja SM-sarjan kaikkien aikojen maalintekijän tittelistä.

SM-liigan ylempi jatkosarja torstaina 24.3.:
19.00 BK-46 – GrIFK
19.15 Dicken – Cocks

Kauden kaikki ottelut suorana SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk