GrIFK puristi lopussa selvään voittoon SIF:sta

SIF:n ja GrIFK:n välinen SM-liigaottelu lauantaina kulki pitkälti vieraiden merkeissä, mutta ratkaisu nähtiin vasta toisella jaksolla.

Grani avasi ottelun vahvasti ja johti kamppailua läpi avausjakson. Ero kävi parhaimmillaan jo kuudessa maalissa, mutta taukoon mennessä SIF kavensi eron neljään osumaan.

Toisella jaksolla kotijoukkue aloitti vahvan kirin ja nousi jakson puolivälissä jo tasatilanteeseen. Sen jälkeen SIF:n maalihanat kuitenkin tyrehtyivät tyystin ja vieraat latoivat maaleja tasaiseen tahtiin vieden reilun kuuden minuutin jakson peräti 7-0 ja ottelu ratkesi samalla. Lopun Grani saattoi vain varmistella voittoaan.

SIF-luotsi Markus Sjöstedt oli mietteliäänä ottelun jälkeen.

– Rikkinäinen ensimmäinen erä viidelle ulosajolla. Siitä huolimatta olimme puoliajalla tappiolla vain neljällä maalilla. Toisen puoliajan ensimmäisten viidentoista minuutin aikana saavutimme Granin mutta sitten [Patrik] Roslander teki tärkeitä torjuntoja samalla kuin Granin hyökkäyspelissä oli onnistumisia, Sjöstedt kehui kokenutta Granin maalivahtia.

– Ottelun lopussa olimme ehkä hieman luovuttaneet.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman oli lopulta kokonaisuuteen varsin tyytyväinen.

– Pelasimme hyvän ensimmäisen erän, toisen puoliajan aloitimme hieman varovaisesti ja hitaamalla tempolla ja Siuntio saavutti meitä. Teimme muutaman muutoksen, ryhdistäytyimme ja voitimme selvästi, Källman ynnäili.

Parhaan pelaajan tittelin napannut Robin Granlund oli pitkälti samoilla linjoilla kuin Källman.

– Pelin alussa olimme hieman hermostuneita kun tämä oli kauden ensimmäinen peli. Siitä huolimatta peli kulki hyvin ekassa erässä. Toisella puoliajalla meidän tempomme hidastui ja Siuntiolla oli hyvä flow. Pystyimme kuitenkin ryhdistäytymään ja ottamaan selvän voiton.

SIF – GrIFK 23-30 (10-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Gustav Svanbäck 11 (4), Benjamin Peitsaro 4, Rasmus Lundell 3, Christoffer Modig 2, Filip Churlevski 2, Igor Trajkovski 1
GrIFK: Carl Weurlander 6, Robin Granlund 6, Fredrik Forss 4, Alexander Qvist 3, Erik Åkermarck 2, Fredrik von Troil 2, Daniel Timmerman 2, Richard Sundberg 2, Karim Mbembela 1, Jere Kantee 1 (1), Jonathan Almark 1

Tähtipelaajat
Robin Granlund GrIFK 3
Patrik Roslander GrIFK 2
Carl Weurlander GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Niki Tuominen 2 x 2 min, Rasmus Lundell 2 x 2 min, Vincent Voutilainen 1 x 2 min
GrIFK: Fredrik Forss 1 x 2 min, Richard Sundberg 2 x 2 min, Robin Granlund 1 x 2 min

Erotuomarit: Teemu Kaulio – Jyri Björkman

Yleisöä: 289

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk