Dicken vei pisteet Stadin derbyssä

Dicken jatkaa vahvoja otteitaan SM-liigan kärkipään taistelussa kaadettuaan lauantaina paikalliskamppailussa HIFK:n vakuuttavasti.

Dickenin vahvan alun jälkeen tilanne tasaantui nopeasti ja HIFK oli avausjakson puolivälin jälkeen vain maalin päässä lauttasaarelaisista. Dicken nykäisi reilun viiden minuutin jakson kuitenkin 5-0 ja oli taukoon mennessä jo seitsemän maalin johdossa.

HIFK ei pystynyt eroa juuri kuromaan umpeen tauon jälkeenkään ja parhaimmillaan Dicken johti ottelua jo 12 maalilla. Lopussa HIFK pääsi hiukan kaunistelemaan numeroita, mutta voittajasta ei enää toisella jaksolla ollut epäselvyyttä.

HIFK-luotsi Jaakko Horelli oli pettynyt ottelun jälkeen, vaikka positiivisiakin merkkejä pelissä näkyi.

– Ensimmäisellä jaksolla teimme liikaa teknisiä virheitä. Maalipaikkoja ei saatu verkkoon asti, ja Mäkelä torjui vahvasti varsinkin laitahyökkääjien heittopaikat. Evgeny Semenov pärjäsi tyydyttävästi koko matsin, ja loppuhetkillä Samuli Vihavainen ja Nicolas Reenpää tulivat tehokkaasti mukaan peliin, Horelli puntaroi.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnbergin mukaan ottelu sen sijaan eteni koko lailla suunnitellusti.

– Ennen ottelua halusimme keskittyä tiiviiseen puolustamiseen, ja se onnistui tänään. Oma peli sujui maltillisesti ja pystyimme hyödyntämään omia vahvuuksia, Monnberg totesi tyytyväisenä.

Ottelun parhaan pelaajan tittelin kuittasi 11 maalia heittänyt Dickenin Max Granlund.

– Voitto ratkesi tänään omalla puolustuspelillä, vaikka hyökkäyksissäkin oli hyvät tehot. Tilanteet pelattiin päättäväisesti ja voitimme paljon kaksinkamppailuja, Granlund summasi.

HIFK – Dicken 23-32 (10-17)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Evgeny Semenov 8 (6), Oscar Udd 4, Vladimir Knopinskii 3, Dejan Karan 2, Samuli Vihavainen 1, Aliaksandr Tsitou 1, Antti Koskela 1, Martin Jovanovski 1, Joel Hagström 1, Viktor Grönmark 1
Dicken: Max Granlund 11, Benny Broman 6, Anton Rémy 5, Filip Söderlund 3 (1), Timmy Thor 2, Armi Pärt 2, Thomas Hollfast 1, Santeri Hakkarainen 1, Joacim Broman 1

Tähtipelaajat
Max Granlund Dicken 3
Mikael Mäkelä Dicken 2
Evgeny Semenov HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Antti Koskela 1 x 2 min, Viktor Gruzinskii 1 x 2 min
Dicken: Anthon Nyström 1 x 2 min, Armi Pärt 1 x 2 min, Jukka Kamula 2 x 2 min, Santeri Hakkarainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 83

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk