Kohti välieriä: Dicken – GrIFK

Runkosarjan ja ylemmän jatkosarjan perusteella Dicken lähtee välieräsarjaan GrIFK:ta vastaan ainakin niukkana suosikkina.

Kauden kohtaamisista Dicken on vienyt nimiinsä neljä ja viimeisin ylemmässä jatkosarjassa päättyi puolestaan GrIFK:n voittoon. Granin päävalmentaja Mikael Källmanin mukaan tuota voitto-ottelua ei kannata kuitenkaan liikoja tuijotella enää.

– Kaksi aiempaa ottelua kotona olivat tiukkoja ja hävisimme molemmat maalilla. Siinä viimeisessä ottelussa Dicken sitten lepuutti runkopelaajiaan aika lailla ja uskon myös, että he halusivat todennäköisistä vaihtoehdoista meidät vastaan tässä välierävaiheessa, Källman sanoo.

Vaikka lähtökohdat kallistavat vaakaa Dickenille, lauttasaarelaisten päävalmentaja Björn Monnberg muistuttaa kuitenkin vastustajan parantaneen koko ajan kauden edetessä.

– Grani näytti osaamisensa jatkosarjassa. 4-5 maajoukkuepelaajaa takaa joukkueen laadun ja nostaa varmasti odotuksia Kauniaisissa, Monnberg arvioi.

– Meillä tauko ennen välierien alkamista on mennyt hyvin vaihtelevasti harjoitusten ja kuntoutuksen merkeissä.

Monnbergin huomio GrIFK:n nousujohteisesta kaudesta pitää myös paikkaansa sikäli, että kauniaislaiset raivasivat viimeisenä joukkueena tiensä neljän parhaan joukkoon runkosarjassa, mutta taistelivat ylemmässä jatkosarjassa loppuun saakka suorasta välieräpaikasta.

– Meillä oli suoraan sanoen hirveä syksy loukkaantumisten takia ja tammikuu meni sitten koronatartuntojen takia pieleen. Nyt olemme päässeet kuitenkin valmistautumaan hyvin, eikä tällä kertaa maajoukkueviikoltakaan tullut loukkaantumisia. Muutamia pikkujuttuja pelaajilla on, mutta ei mitään isompaa, Källman kertoo.

Dicken saa välieräsarjaan myös kotiedun, mutta sen merkitys ei Monnbergin mukaan ole ratkaiseva. Vierasmatkat ovat lyhyitä niin joukkueille kuin kannattajillekin.

– Sen verran lähekkäin ollaan, että tuskin siitä suurta hyötyä on. Toivottavasti molemmissa halleissa on positiivinen play-off tunnelma, Monnberg toteaa.

Källmanilla on hyvin kirkas näkemys siitä missä Granin pitää onnistua horjuttaakseen Dickeniä.

– Dickenin osalta meidän pitää saada nyt yksi tietty herra [Max Granlund] pysäytettyä. Häntä ei saa päästää tekemään maaleja – tai voi hän muutaman tehdä, mutta ei mitään yli kymmentä. Olemme päässeet hyökkäyksessä Dickeniä vastaan hyvin paikkoihin, mutta heidän maalivahtinsa ovat olleet meille aikamoisia peikkoja.

– Vahva puolustus ja nopeisiin vastahyökkäyksiin pääsy ovat meidän aseemme.

Mihin välieräsarja sitten ratkeaa? Tämä jää nähtäväksi ainakin Monnbergin mukaan.

– Hyvä kysymys, johon minulla ei ainakaan ole vastausta.

Aiemmat kohtaamiset SM-liigassa kaudella 2021-22:

Runkosarja:
16.10. Dicken – GrIFK 25-20
04.12. GrIFK – Dicken 26-27
Ylempi jatkosarja:
12.02. GrIFK – Dicken 27-28
05.03. Dicken – GrIFK 29-20
26.03. GrIFK – Dicken 21-16

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk