Kohti välieriä: BK-46 – Cocks

Pitkän mestaruusputken pelannut Cocks lähtee tällä kertaa SM-liigan välieriin BK-46:tta vastaan ennakkoon haastajan asemassa.

BK jyräsi vakuuttavasti suoraan välieriin pelaamalla ylemmän jatkosarjan ilman pistemenetyksiä. Cocks haki vauhtia puolivälierien kautta, joissa HIFK kaatui suoraan otteluvoitoin 3-0. Cocks lähtee välieräotteluihin sikäli hiukan kirjoittamana korttina, että taustalla on valmentajanvaihdos puolivälierien jälkeen. Entinen tanskalainen huippupelaaja Lasse Boesen tarttui riihimäkeläisten peräsimeen ja on nyt ehtinyt reilun viikon hioa kuvioita joukkueen kanssa.

– Meillä on ollut hyviä keskusteluita ja hyviä pallollisia harjoituksia. Olen tyytyväinen joukkueen sitoutumiseen ja uskomme pelisuunnitelmaamme BK-46:tta vastaan, Boesen sanoo.

– Katsotaan nyt miten välierien ensimmäinen ottelu sujuu. Tiedän sen jälkeen varmasti taas paljon enemmän omista pelaajistamme ja myös vastustajasta.

Boesen sanookin, että fokus valmistautumisessa on ollut tiukasti oman joukkueen pelaamisessa.

– En ole kovin paljon BK:n pelejä nähnyt, sillä olen keskittynyt Cocksin joukkueeseen ja siihen, kuinka voimme parantaa aiemmasta. Pääpaino on ollut sillä miten olemme voittava joukkue ja mitä se merkitsee.

Karjaalla on luonnollisesti huomioitu Cocksin valmentajanvaihdos ja BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg odottaa näyttöhaluista vastustajaa. Vaikka kauden aiemmat kohtaamiset ovat sujuneet pitkälti BK:n merkeissä ja karjaalaisilla on alla pitkä voittoputki, ei Rönnberg välttämättä halua suosikin viittaa ottaa joukkueensa harteille.

– Luulen että Cocksin pelaajat tulevat välieriin hyvällä energialla ja haluavat näyttää, että he ovat hyviä käsipalloilijoita, Rönnberg toteaa.

– Kaikki tietävät, että nyt vasta alkavat voita tai olet ulkona -pelit. Molemmilla on samat mahdollisuudet voittaa ja toivotaan vain, että sairastumiset tai loukkaantumiset eivät näitä pelejä ratkaise.

Rönnbergin mukaan BK:n valmistautuminen välieriin ei ole sujunut täysin optimaalisesti.

– Meillä on ollut monta pelaajaa sairaana ja sitten oli vielä maajoukkueviikko viime viikolla. Eli olisi voinut olla parempikin valmistautuminen. Mutta toisaalta myös ne, joilla oli pieniä loukkaantumisia, ovat päässeet vähän huilaamaan, Rönnberg viittaa suoran välieräpaikan tuomaan pieneen taukoon.

Edessä on joka tapauksessa ennakkoon erittäin mielenkiintoinen välieräsarja, jossa kumpikin taatusti taistelee viimeiseen saakka.

– Uskon vilpittömästi, että meillä on mahdollisuus voittaa BK ja kun pelataan paras viidestä, niin parempi kyllä voittaa. Hiukan on jännittynyt olo ja odotan, että näemme välierissä hyviä käsipallo-otteluita, Boesen linjaa.

Rönnbergillä on selkeä näkemys siitä mihin välieräsarja ratkeaa.

– Se joukkue joka pysyy terveenä ja saa maalivahti- ja puolustuspelin toimimaan, menee jatkoon.

Aiemmat kohtaamiset SM-liigassa kaudella 2021-22:

Runkosarja:
30.10. Cocks – BK-46 36-33
18.12. BK-46 – Cocks 35-24
Ylempi jatkosarja:
12.02. Cocks – BK-46 27-32
06.03. BK-46 – Cocks 35-31
26.03. BK-46 – Cocks 31-25

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk