Kohti puolivälieriä: Cocks – HIFK

SM-liigan kauden 2022 toisessa puolivälieräparissa kohtaavat Cocks ja HIFK.

Kestomenestyjä Cocks jäi ylemmässä jatkosarjassa neljänneksi ja joukkueen peli toimi vain ajoittain toivotusti johtuen pitkälti myös runsaista poissaoloista etenkin jatkosarjassa. Vastaan asettuu nyt puolivälieräpaikan alemman jatkosarjan kautta vakuuttavasti vienyt HIFK.

– HIFK:lla on nälkäinen joukkue, joka varmasti haluaa haastaa meidät ja tehdä kaikkensa voittojen eteen. Meille ei oikein jäänyt mitään hyvää runko- ja jatkosarjasta käteen, luonnehtii Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki.

HIFK:n kausi on ollut nousujohteinen. Syksyllä peli ei lähtenyt kulkemaan, mutta vähitellen kauden edetessä oikea sävel on löytynyt paremmin.

– Joukkueemme on uudistunut tälle kaudelle huomattavasti ja valmistautumisemme kauteen ei ollut optimaalinen, joten syksy ja runkosarja meni vahvasti joukkueeseen tutustumisessa ja pelin rakentamisessa. Alempaan jatkosarjaan asetimme tavoitteeksi kuusi voittoa, yksi huti tuli, johon emme olleet tyytyväisiä, sanoo HIFK-luotsi Jaakko Horelli.

– Cocks lähtee tietenkin ottelusarjaan selkeänä ennakkosuosikkina, mutta minulla on vahva usko, että pystymme heidät haastamaan. Uskon, että jatkosarjassa saimme kuitenkin uskoa omaan tekemiseemme ja totuimme voittamaan otteluita, tästä on varmasti hyötyä jatkossa.

Jotta välieräpaikka irtoaisi, Kekki näkee erittäin selvästi, miten tämä onnistuu.

– Meidän pitää pystyä parantamaan kaikkea, Kekki sanoo.

Vaikka Cocks ei ole parhaaseensa yltänyt kuin hetkittäin ainakaan vielä, HIFK:ssa ei elätellä mitään pilvilinnoja.

– Cocks on vahva joukkue, jossa löytyy jokaiselle pelipaikalle vähintään kaksi laatupelaajaa. Heidän viivapelaaminensa on erityisen vahvaa ja siihen meidän tulee kiinnittää huomiota, Horelli alleviivaa.

– Tunteiden hallinta ja joukkueen yhtenäisyys ovat erittäin vahvassa asemassa ottelusarjan voittajaa selvitettäessä.

Runkosarjassa:
23.10. HIFK – Cocks 27-35
11.12. Cocks – HIFK 34-29

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk