Kohti kautta: HC Tallinn

HC Tallinn osallistuu SM-liigaan toista kertaa viime kauden jäätyä virolaisilta koronatilanteen takia kesken.

Tallinn pystyi lopulta viime kaudella pelaamaan vain osan runkosarjaotteluista koronarajoitusten estettyä matkustamisen Suomen ja Viron välillä. Nyt edessä on uusi yritys ja Tallinn on mukana jälleen, mutta pelaa vain runkosarjan – kuten viime kaudellakin oli tarkoitus.

Tallinnassa tapahtuu runsaasti vielä kauden kynnyksellä. Seura esitteli kauden alusviikolla uuden päävalmentajansa, tanskalaisen Bo Ǿstergaardin. Kaksi kautta seuraa luotsannut Risto Lepp siirtyy keskittymään enemmän seuran johtotehtävistä.

Samalla joukkueen rakentaminen jatkuu vielä syyskuussa. Muutaman lähteneen pelaajan tilalle on tulossa useampi uusi kasvo.

– Meille on tulossa pelaajia Ukrainasta ja Valko-Venäjältä sekä pari maajoukkuepelaajaa on tulossa takaisin, Lepp kertoo paljastamatta vielä nimiä.

– Teemme kaikkemme, että ainakin pari uutta nimeä nähdään kentällä jo kauden avauksessa.

Viime kaudesta Tallinnille jäi hampaankoloon monestakin syystä. Kauden kesken jääminen luonnollisesti harmitti ja myös se, että pistetili jäi avaamatta. Nyt tavoitteena on pelata täysi runkosarja ja myös kartuttaa pistepussia.

– Aluksi oli ihan mukava olla Suomen liigassakin mukana ja nähdä miten Suomessa on menty eteenpäin. Olimme ihan tyytyväisiä. Verrattuna Baltian liigaan Suomessa peli ei ole niin fyysistä puolustuksessa, mutta se on nopeaa ja tekninen taso on hyvä. Oli tietysti vähän harmi, että kauden keskellä tuli se puhelu, että joudumme jättämään pelaamisen kesken, Lepp sanoo.

Lepp uskoo, että Tallinn on tällä kaudella kilpailukykyisempi. Joukkueen kokoaminen on jäänyt viime hetkiin, mutta tilanne on kuitenkin selvästi parempi kuin viime kaudella.

– Viime kaudella oli vaikeuksia koronan kanssa ja sen myötä myös joukkueen kasaamisen kanssa, kun pelaajia saatiin mukaan osin vasta myöhään syksyllä. Tosiasia viime kaudelta on kuitenkin kahdeksan peliä ja nolla pistettä. Nyt olemme päättäneet, että pärjäämme paremmin.

HC Tallinn

kaudella 2020-21: runkosarjan 8. (joutui jättämään kauden kesken)
kotiareena: Sõle Spordikeskus, Tallinna

Tulleet pelaajat:

Lähteneet pelaajat:
– Markus Viitkar (BK-46)
– Rainer Keik (SUI)
– Rauno Asu (Raasiku/Mistra, EST)
– Enrico Anton (Raasiku/Mistra, EST)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk