Kohti kautta: ÅIFK

ÅIFK lähtee alkavaan SM-liigakauteen selkeänä tavoitteenaan parantaa edelliskaudesta, jolloin puolivälieräpaikka jäi niukasti saavuttamatta.

Turkulaiset lähtevät kauteen päävalmentajanaan Aku Kuusisto apunaan Harry Wikström ja kaksikko on tehnyt muutoksia joukkueen valmistautumiseen uuteen kauteen.

– Olemme korjanneet treeniarkea aika paljon, pyritään nostamaan tasoa sitä kautta – joukkuehan meillä on aika pitkälle sama kuin viime kaudella. Tunnemme toisemme hyvin ja haetaan nyt ajoituksia hyökkäyspäähän kohdilleen ja puolustusta kuntoon. Kyllä se sieltä sitten tulee, päävalmentaja Kuusisto sanoo.

– Ja toki siellä on nyt parempi maalivahti tolppien välissä, Kuusisto viittaa virnistäen omaan siirtymiseensä tolppien välistä kokonaan valmennuspuolelle.

Pelaajiston osalta Kuusisto nostaa muutaman nimen esille myös katsojia ajatellen.

– Viltsu Hammarberg teki paluun ja hän tuo Peik Sjöblomin rinnalle aika paljon heittovoimaa ja osaamista etenkin hyökkäyspäähän. Isak Lehvosen uskon myös pelaavan toisen erittäin vahvan kauden oikealla.

Puolivälieräpaikka jäi viime kaudella lopulta vain yhden pisteen päähän ja nyt tähtäin on piirua tai pariakin korkeammalla.

– Joukkueessa on sovittu, että kyllä me playoffs-paikka tällä kaudella otetaan, olihan se viime kaudellakin jo lähellä. Henkilökohtaisesti tähtäin on välierissä, Kuusisto linjaa.

ÅIFK

kaudella 2020-21: runkosarjan 7., alemman jatkosarjan 3., ei selvinnyt pudotuspeleihin
kotiareena: Samppalinnan Palloiluhalli, Turku

Tulleet pelaajat:
+ Kristian Jansson (HIFK)
+ Markus Mattila (PIF)

Lähteneet pelaajat:
– Thomas Hollfast (Dicken)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk