Täysi kierros SM-liigaa lauantaina 20.11.

SM-liigassa pelataan lauantaina 20.11. täysi neljän ottelun kierros ja loppuiltapäivä on todella tiivis kolmen ottelun käynnistyessä samalla kellonlyömällä.

Kello 16.00 alkavien kamppailuiden ollessa päätösminuuteillaan alkaa lauantain huipentumana kärkikamppailu Dicken-Cocks kello 17.15. Cocks lähtee otteluun puhtaalla pelillä ja Dickeniä rasittaa vain yksi pistemenetys yhdeksässä ottelussa – syyskuussa nimenomaan Cocksille kärsitty niukka yhden maalin vierastappio.

Dicken pääsee hakemaan nyt revanssia kotikentällään. Vastakkain ovat isäntien sarjan tiivein puolustus ja vieraiden sarjan tehokkain hyökkäys. Cocksilla on alla viikolta tiukka kamppailu European Leaguessa Benficaa vastaan. Vaikka tuloksena oli niukka tappio, oli pelissä paljon hyvää.

– Tulimme otteluun hyvällä energialla. Toisella puoliajalla rosterin kapeus alkoi näkyä ja kärsimme tästä toisella puoliajalla. Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen otteluun, päävalmentaja Kaj Kekki totesi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa Cocksin verkkosivujen mukaan.

Sarjataulukon kärkikolmikon kolmas jäsen BK-46 jahtaa lisäpisteitä puolestaan kotonaan edellisessä ottelussa tärkeän voiton GrIFK:sta ottanutta HIFK:ta vastaan. BK pelasi viikolla ÅIFK:ta vastaan ja voitti lopulta selvästi, vaikka päävalmentaja Andreas Rönnberg näki, että ottelu olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan nopeammin. BK:lta olivat vielä keskiviikkona sivussa selkävaivainen Nico Rönnberg ja korkean pulssin takia tutkimuksissa käynyt Markus Viitkar.

– Nicolla on tuntemuksia selässä ja emme halua ottaa riskejä Markuksen suhteen. Toivon kuitenkin, että he pystyisivät pelaamaan jo seuraavassa [lauantain] ottelussa, Rönnberg kertoi Västra Nylandille ÅIFK-ottelun jälkeen.

Neljännestä ylemmän jatkosarjan paikasta käydään kovaa kamppailua. Nelossijaa pitää ennen lauantaita hallussaan HC Tallinn, joka ei kuitenkaan jatkosarjaa enää pelaa, joten kamppailu käydään muiden neljän joukkueen kesken ja näitä erottaa sarjataulukossa vain kaksi pistettä.

Neljä peräkkäistä tappiota kokenut GrIFK lähtee seuraavaan kotiotteluunsa lauantaina hakemaan tärkeitä lisäpisteitä SIF:n kustannuksella. Kumpikin joukkue on saanut kauden mittaan kärsiä jos jonkinlaisista jobinposteista, viimeisimpänä loukkaantuneiden listalle on lisätty Siuntion sentteri Igor Trajkovski, jonka kausi on ristisidevamman myötä paketissa.

– Hän jättää ison aukon ja on selvää, että näkisin mielellään korvaajan hänelle, mutta meillä on myös taloudelliset realiteettimme. Toki olisi mukava, että meillä olisi enemmän pisteitä, mutta pitää olla realisti – viime kauden avausseitsikosta on meillä tällä hetkellä vain yksi pelaaja jäljellä, SIF-luotsi Marcus Sjöstedt harmitteli viime viikonloppuna HC Tallinnille kärsityn tappion jälkeen.

Kauden avauksessaan Grani haki voiton Siuntiosta ja lähtee kamppailuun nytkin hienoisena suosikkina. Edellistä HIFK-ottelua lukuun ottamatta kauniaislaisten kauden tappiot ovat tulleet kaikki kärkikolmikolle.

ÅIFK matkaa puolestaan lauantaina Tallinnaan ja hakee tuplaa HC Tallinnista. Syyskuussa turkulaiset voittivat kotiottelunsa selvästi, mutta HC Tallinnilla oli tuolloin alla ottelu edellispäivältä ja joukkueen rakentaminen vielä hiukan kesken. Sittemmin tallinnalaiset ovat kohentaneet esityksiään merkittävästi.

HC Tallinnilla on siis alla voitto SIF:sta, kun ÅIFK puolestaan jäi keskiviikkona lopulta pahasti BK-46:n jalkoihin. Turkulaiset menettivät Oscar Berglundin kesken kauden siviilityön takia ja toinen tärkeä lenkki Kristian Jansson on vasta palailemassa pelikuntoon, mutta saattaa olla mukana jo lauantaina.

SM-liiga lauantaina 20.11.:
16.00 GrIFK – SIF
16.00 BK-46 – HIFK
16.00 HC Tallinn – ÅIFK
17.15 Dicken – Cocks

Kauden kaikki ottelut suorana SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk