SM-liigan jatkosarjat etenevät – kolme ottelua lauantaina

SM-liigan jatkosarjoissa on edessä jälleen tiivis lauantai-iltapäivä, kun ohjelmassa on kaikkiaan kolme ottelua.

Lauantai käynnistyy Turusta, jossa ÅIFK isännöi SIF:aa. Kumpikin on kärsinyt tappion jatkosarjan avauksessa HIFK:lle ja lauantaina pedataan jo asetelmia puolivälieräpaikan suhteen. Runkosarjassa kohtaamiset menivät tasan molempien voitettua kotiottelunsa.

Ylemmän jatkosarjan molemmat lauantain ottelut alkavat kello 16.00. GrIFK hakee avausvoittoaan viikolla eurokentillä urakoineen Cocksin saapuessa vierailulle.

GrIFK on aloittanut jatkosarjan kahdella tappiolla, joista varsinkin jälkimmäinen oli sekä erityisen kirvelevä että samalla lupauksia antava. Grani pelasi Dickeniä vastaan erinomaisesti ja pisti kolmen edellisen loppuun saakka pelatun liigakauden hopeamitalistin ajoittain kunnon kiikkuun. Dickenin rutiini riitti vielä tällä kertaa, kun sen kärkipelaajat ratkaisivat ottelun viimeisillä peliminuuteilla. 27-28 lopputulos jätti jälkeensä näläntunteen jota on viikon aikana kasvatettu Granin harjoituksissa.

GrIFK:n ja Cocksin edellisistä keskinäisistä mittelöistä on kulunut jo yli neljä kuukautta. Syyskuun puolella Grani hävisi Riihimäellä 25-20, pari viikkoa myöhemmin Cocks rypisti Luolassa isäntien haaveet lukemin 25-36.

Karjaalla kohtaavat puolestaan ylemmän jatkosarjan kahta kärkipaikkaa hallussaan pitävät BK-46 ja Dicken. BK on kaatanut jatkosarjan alkuun sekä GrIFK:n että Cocksin ja Dicken puolestaan kärsinyt selkeän tappion Cocksille ja ottanut mainitun niukan voiton kauniaislaisista.

BK:n päävalmentaja Andreas Rönnberg näkee joukkueensa otteissa hyviä merkkejä ja etenkin kärkikamppailut ovat sujuneet hyvin toisin kuin kenties aiemmin on ollut.

– Se on hiukan kääntynyt ja nyt tuntuu siltä, että nimenomaan muiden joukkueiden pitää keksiä jotain meitä vastaan. Harjoituksissa voimme keskittyä siihen mitä itse teemme, Rönnberg sanoi Västra Nylandille.

– Sen sijaan en usko, että kaikki ymmärtävät miten tärkeää on välttää loukkaantumisia ajatellen välieriä ja finaaleita. Yksi tärkeän pelaajan loukkaantuminen voi kääntää kaiken Cocksin, Dickenin tai meidän osaltamme, Rönnberg muistuttaa.

SM-liiga lauantaina 19.2.:
14.00 ÅIFK – SIF (alempi js)
16.00 GrIFK – Cocks (ylempi js)
16.00 BK-46 – Dicken (ylempi js, VeikkausTV)

Kauden kaikki ottelut suorana SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk