Ratkaisun paikkoja SM-liigan runkosarjassa lauantaina

SM-liigan runkosarja saadaan lauantaina 29.1. yhtä ottelua vaille päätökseensä, kun ohjelmassa on kolme ottelua.

HC Tallinnin ja GrIFK:n kohtaamisessa pelissä on runkosarjan neljäs sija, jonka Grani sinetöisi tasapelilläkin. Jatkosarjojen kannalta sijoituksella ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä HC Tallinn ei enää jatkosarjoissa ole mukana.

SIF:n ja HIFK:n kohtaamisessa puolestaan kummankin sijoitus on jo varmistunut, joten kamppailussa haetaan enemmän asetelmia ja hyvää virettä alempaan jatkosarjaan.

Kärkikamppailussa BK-46 – Dicken panoksia ei puutu, sillä pelissä on käytännössä runkosarjan ykkössija. Dicken varmistaa tasapelilläkin runkosarjan voiton, mutta BK:n voitto nostaisi karjaalaiset tasapisteisiin Dickenin kanssa ja samaan pistemäärään voisi vielä nousta myös Cocks, joka kohtaa runkosarjan päätösottelussa ensi viikolla vieraissa HC Tallinnin.

– Meillä oli positiivinen trendi joukkueessa ennen joulua ja pyrimme ylläpitämään sitä, BK:n toinen valmentaja Timo Oksanen totesi Västra Nylandille viime viikonloppuna SIF:sta otetun selkeän voiton jälkeen.

Mikäli kaksi tai useampi joukkue päätyy tasapisteisiin, niin sijoitukset ratkaistaan kilpailusääntöjen mukaan seuraavassa järjestyksessä:
1. Keskinäisten otteluiden pisteet
2. Keskinäisten otteluiden maaliero
3. Koko kyseessä olevan sarjan otteluiden maaliero
4. Eniten tehtyjä maaleja koko kyseessä olevassa sarjassa

Jos koko kärkikolmikko päätyy tasapisteisiin, Cocks ei voi missään tapauksessa nousta ykköseksi. BK-46 puolestaan tarvitsee kuuden maalin voiton Dickenistä noustakseen keskinäisten otteluitten maalierossa tasoihin lauttasaarelaisten kanssa. Tilanne on toki eri mikäli tasapisteisiin kärjessä tai kakkossijalle päätyy kaksi joukkuetta.

SM-liiga lauantaina 29.1.:
15.00 HC Tallinn – GrIFK
16.00 BK-46 – Dicken
17.00 SIF – HIFK

Kauden kaikki ottelut suorana SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk