GrIFK ja BK-46 tasatahdissa pronssitaistelussa

GrIFK:n ja BK-46:n välinen ensimmäinen pronssiottelu oli kokonaisuutena varsin tasainen. BK-46 näytti kuitenkin jo kääntävän pelin edukseen, mutta GrIFK kiri lopussa tasoihin.

Kotijoukkue GrIFK oli saanut Robin Granlundin takaisin riviin, mutta ei ainakaan vielä Richard Sundbergia. BK-46:lta oli puolestaan ennakoidustikin poissa pelintekijä Jac Karlsson.

Ottelun avausjakso oli kaikkiaan erittäin tasainen. Alkuminuuttien jälkeen ero ei ollut maalia enempää suuntaan tai toiseen ennen kuin BK-46 juuri tauon alla siirtyi kolmen maalin karkumatkalle.

Toisen jakson alussa BK venytti eron jo kuuteen maaliin, mutta Grani puristi eron takaisin 3-4 osumaan. Viimeisellä kymmenminuuttisella isännät puristivat yhä lähemmäs ja aina tasoihin saakka.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman kehui omiensa nousua tappioasemasta.

– Oltiin hankalassa tilanteessa ottelussa, BK johti viidellä maalilla pariin otteeseen toisella puoliajalla, mutta sieltä noustiin hienosti. Saatiin puolustuspäässä hyviä pelastuksia, voitettiin palloja ja tehtiin nopeita maaleja. Hyvä niin, jatketaan lauantaina, Källman valoi uskoa.

BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg sen sijaan ei pelkästään silitellyt omiaan.

– Hieman vaikea ottelu oli. Meillä oli ongelmia asenteen kanssa. Olen jokseenkin tyytyväinen puolustuspelaamiseen, GrIFK teki aika monta ribari- ja ns. paskamaalia toisella puoliajalla, Rönnberg mietti.

– Hyökkäyspelissä meillä on vaikeuksia. Pelaajamateriaali ei kestä kahden-kolmen takapelaajan poissaoloa. Nyt niiden, jotka pelaavat pitää ottaa enemmän vastuuta. Iso osa ottelusta meillä oli hankaluuksia päästä hyviin maalipaikkoihin.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä kuittasi komeat 12 maalia heittänyt Granin Alexander Qvist.

– Mielestäni pelattiin hyvällä tempolla läpi ottelun, Pelattiin joukkueena hyvin ja pidettiin pää kylmänä. Pystyttiin pitämään keskittyminen omassa pelissä ja tehtiin se mitä oltiin sovittu. Hyvin taisteltu alusta loppuun. Tänään näytettiin, että todella haluamme voittaa pronssimitalit, Qvist kertaili tyytyväisenä.

Pronssimitalit ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Toinen pronssiottelu pelataan lauantaina 24.4. Karjaalla.

1. pronssiottelu:
GrIFK – BK-46 27-27 (13-16)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Alexander Qvist 12 (1), Fredrik Forss 8, Robin Granlund 5 (4), Miro Koljonen 1, Kalle Kankaanpää 1
BK-46: Sebastian Säkkinen 8 (4), Nico Rönnberg 8 (2), Oliver Nordlund 4, Nicholas Mavrostomos 2, Linus Lindberg 2, Miska Henriksson 2, Kenneth Dahlberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Alexander Qvist GrIFK 3
Sebastian Säkkinen BK-46 2
Fredrik Forss GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Qvist 1 x 2 min, Miro Koljonen 1 x 2 min, Patrik Johanson 1 x 2 min, Robin Granlund 1 x 2 min
BK-46: Kenneth Dahlberg 1 x 2 min, Linus Lindberg 1 x 2 min, Robin Sjöman 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 0

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk