Dicken puristi voittoon ja siirsi ratkaisua

BK-46 oli kahden sekunnin päässä voitosta ja finaalipaikasta, mutta Dicken väänsi jatkoajan kautta keskiviikon välierän edukseen ja kavensi otteluvoitot 1-2:een.

Dicken tuli kolmanteen välierään päättäväisesti ja iski nopeaan tahtiin kolme maalia. BK-46 pääsi kuitenkin pian peliin mukaan ja lukemissa 6-6 oltiin jälleen tasoissa. Dicken kuitenkin pysytteli tämän jälkeen niukasti niskan päällä, kunnes Nico Rönnbergin viisi perättäistä maalia käänsivät ottelun BK:n eduksi ja taukojohto merkittiin isäntien nimiin kahden maalin erolla.

BK oli niukasti hallitsevana myös tauon jälkeen. Dicken puristi kahdesti rinnalle, mutta ei päässyt ohi. BK näytti hetken jo olevan karkaamassa, mutta Dicken löysi vielä yhden vaihteen ja tuli rinnalle aivan loppusekunneilla. Näin ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla Dicken otti otteen haltuunsa miesylivoimalle päästyään ja piti siitä kiinni. BK taisteli loppuun saakka, mutta ei pystynyt enää kirimään rinnalle tai ohi. Näin Dicken otti välieräsarjassa ensimmäisen voittonsa.

BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg näki joukkueella olleen kaikki mahdollisuudet voittoon, mutta totesi samalla, että tasapuolisuuden nimissä pallo pomppi tällä kertaa Dickenille.

– Meillä on ollut hyvä tuuria kahdessa ottelussa. Ja nyt onni kääntyi. ei vaan saatu palloa maaliin ratkaisevilla hetkillä. Kaksi kertaa kahden minuutin ulosajo heti jatkoajan alussa antoi meille erittäin huonon alun koko jatkoajalle. Jatketaan kuitenkin samalla radalla seuraavassa ottelussa, Rönnberg valoi uskoa.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg oli koko lailla samoilla linjoilla. Kolmas tasainen ottelu kääntyi nyt Dickenille niukasti.

– Tänään pallo pomppi meille. Hyvää duunia koko joukkueelta, joskus saa mitä ansaitsee. Mielenkiintoinen jatko lauantaina, Monnberg katsoi jo kohti neljättä koitosta.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan palkinnon ja kolme LähiTapiola-tähteä vienyt Dickenin Max Granlund oli ennen kaikkea helpottunut.

– Erittäin tärkeä voitto meille, kun tiedossa oli, että muuten pelit olisivat loppuneet. Mielenkiintoinen ottelu lauantaina, Granlundkin luotasi jo tulevaa.

Neljäs välieräottelu pelataan lauantaina 10.4. Pirkkolassa.

3. välierä:
BK-46 – Dicken 32-34 ja. (27-27, 16-14)
BK-46 johtaa voitoin 2-1.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
BK-46: Nico Rönnberg 11, Linus Lindberg 7, Robin Sjöman 5, Jac Karlsson 3 (2), Kenneth Dahlberg 3, Sebastian Säkkinen 1, Oliver Nordlund 1, Jonathan Ekman 1
Dicken: Ian Martin 8, Tadas Stankevicius 7, Max Granlund 7, Filip Söderlund 3, Anton Rémy 3, Benny Broman 3, Johan Gripenberg 2, Joacim Broman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Max Granlund Dicken 3
Nico Rönnberg BK-46 2
Mikael Heinonen BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: Linus Lindberg 2 x 2 min, Robin Sjöman 1 x 2 min
Dicken: Max Granlund 1 x 2 min

Erotuomarit: Christopher Metsämäki – Teemu Kaulio

Yleisöä: 0

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk