Dicken puristi voittoon HIFK:sta ja välieriin

HIFK ja Dicken taistelivat tasapäisesti reilun jakson torstain toisessa puolivälierässä, mutta sen jälkeen Dicken paineli omille teilleen ja vei puolivälieräsarjan voitoin 2-0.

Alkuminuuttien jälkeen Dicken sai otetta pelistä, mutta toisin kuin maanantaina HIFK pani tiukasti kampoihin. Ero ei revennyt missään vaiheessa ja HIFK kävi muutamaan kertaan tasoissa. Tauolle kuitenkin mentiin Dickenin niukassa johdossa.

Heti tauon jälkeen HIFK nousi vielä tasatilanteeseen, mutta sen jälkeen Dicken alkoi vähitellen tehdä eroa isäntiin. Toisen jakson puolivälissä ero oli viidessä maalissa ja kasvoi tästä hitaasti suuremmaksi. HIFK ei pystynyt enää löytämään uutta vaihdetta ja näin Dicken vei voiton lopulta selkein numeroin ja eteni välieriin.

HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli antoi omilleen ansaitun tunnustuksen tappiosta huolimatta.

– Annettiin tänään kunnon vastus. Pienellä ryhmityksellä taisteltiin minkä pystyttiin. Onnittelut vastustajalla ja tsemppiä jatkoon, Horelli toivotti Dickenin suuntaan.

Dicken-luotsi Björn Monnberg näki joukkueensa puristaneen tarvitun voiton, vaikkei peli ihan uomissaan ollutkaan.

– Olen tyytyväinen, että pystyttiin säilyttämään peli-ilo läpi ottelun, vaikka peli ei aina rullannutkaan parhaalla tavalla, Monnberg ynnäili.

Samoilla linjoilla oli myös ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä nimiinsä vienyt Dickenin Ian Martin.

– Aloitettiin ehkä hiukan huonolla asenteella, mutta toinen puoliaika oli paljon parempi. HIFK taisteli myös hyvin tänään, Martin jakoi tunnustusta myös vastustajalle.

2. puolivälierä:
HIFK – Dicken 22-34 (16-18)
Dicken välieriin voiton 2-0.

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Niclas Ahlgren 6, Oscar Udd 4, Jonathan Juslin 4 (4), Viktor Grönmark 4, Vladimir Knopinskii 2, Joel Hagström 1, Samuel Alexandersson 1
Dicken: Ian Martin 8 (3), Max Granlund 7, Felix Nilsson 6, Tadas Stankevicius 4, Oskar Monnberg 4, Johan Gripenberg 2, Joacim Broman 2, Benny Broman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ian Martin Dicken 3
Max Granlund Dicken 2
Niclas Ahlgren HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Niclas Ahlgren 1 x 2 min, Oscar Udd 2 x 2 min, Viktor Grönmark 1 x 2 min
Dicken: Johan Gripenberg 1 x 2 min, Max Granlund 1 x 2 min, Oskar Monnberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 0

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk