Cocks käänsi avausfinaalin edukseen

Cocks ja Dicken taistelivat tiukasti lauantaina SM-liigan avausfinaalissa. Dicken oli pitkään niskan päällä, mutta Cocks tuli toisella jaksolla vahvasti ja käänsi ottelun voitokseen.

Dicken oli alkuminuutit lievästi niskan päällä, mutta numerot olivat tilanteessa 5-5 taas tasan. Tämän jälkeen Dicken heitti neljä maalia peräjälkeen ja sai hyvän otteen. Cocks nousi kuitenkin uudestaan rinnalle, kunnes Dicken tauon alla jälleen nykäisi parin maalin johdon.

Dicken pysytteli toisen jakson alun johdossa, mutta kymmenennen minuutin ollessa täyttymässä Cocks puristi tasoihin ja pian perään ensi kertaa koko ottelun aikana myös johtoon. Tämä muodostui myös tietyllä tapaa käännekohdaksi, sillä Cocks paineli samalla vauhdilla neljän maalin karkumatkalle. Dicken ei antanut periksi ja nousi vielä viimeisen viisiminuuttisen alussa tasoihin. Cocks oli kuitenkin vahvempi lopussa ja puristi voiton.

– 1-0, kuittasi Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki lyhyesti.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä kuitannut Cocksin Djordje Djekic harmitteli sitä, ettei jännitysnäytelmää voitu tarjota yleisölle paikan päällä.

– Oli tosi surullista, ettei finaalipelissä ei ollut katsojia.

– Ensimmäinen finaalipeli näytti, että näistä on tulossa tiukat matsit. Molemmilla joukkueilla oli onnistumisia paljon, mutta myös paljon virheitäkin. Kokeneempi pelaaja-aines toi meille ehkä tänään voiton, Djekic arvioi.

Samalla linjalla oli myös Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg

– Tiukkaa vääntöä, Monnberg tiivisti lauantain kamppailun.

Toinen finaaliottelu pelataan keskiviikkona 21.4. Pirkkolassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

1. finaali:
Cocks – Dicken 31-29 (12-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Cocks: Djordje Djekic 9 (1), Ivan Mosic 5, Teemu Tamminen 4, Vitalie Nenita 4, Sandro Samardzic 3, Davor Basaric 3, Yury Lukyanchuk 2, Srdjan Mijatovic 1
Dicken: Max Granlund 9, Anton Rémy 7, Ian Martin 4 (2), Tadas Stankevicius 3, Joacim Broman 2 (2), Benny Broman 2, Felix Nilsson 1, Oskar Monnberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Djordje Djekic Cocks 3
Max Granlund Dicken 2
Vitalii Shitsko Cocks 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Cocks: Davor Basaric 2 x 2 min, Ivan Mosic 1 x 2 min, Sandro Samardzic 1 x 2 min, Teemu Tamminen 1 x 2 min, Yury Lukyanchuk 1 x 2 min
Dicken: Anton Rémy 1 x 2 min, Benny Broman 1 x 2 min, Ian Martin 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 0

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk