Kohti puolivälieriä: SIF – GrIFK

SM-liigan puolivälierien toinen ottelupari on SIF – GrIFK ja kaksikko kohtaa ensimmäisessä puolivälierätottelussa tiistaina 23.3.

SIF päätyi ylemmässä jatkosarjassa sijalle neljä ja GrIFK puolestaan vei alemman jatkosarjan voiton. Sijoitukset olivat näin peräkkäiset ja myös runkosarjan kohtaamisten perusteella odotettavissa on tasainen taisto välieräpaikasta.

Siuntiolaiset kampesivat runkosarjassa neljän joukkoon ja saivat hyvää tuntumaa koviin otteluihin jatkosarjassa.

– Runkosarja meni aika lailla odotuksien mukaan, oli monta tiukkaa peliä, mikä teki sarjasta hyvän ja mielenkiintoisen, SIF-luotsi Marcus Sjöstedt arvioi.

– Jatkosarjassa oli meillä jonkun verran loukkaantumisia, mutta viimeisiin peleihin saatiin kaikki taas mukaan. Pelitkin menivät nousujohteisesti koska pystyimme viimeisissä otteluissa haastamaan kärkikolmikkoa kunnolla.

Granilla puolestaan oli selkeitä käynnistysvaikeuksia alkukaudesta, mutta talven mittaan peli alkoi loksahdella paremmin kohdilleen.

– Tuloksellisesti ja pelillisesti ei ollut hyvä syksy, osittain monen avainpelaajan loukkaantumisen takia, toteaa GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman.

– Vuodenvaihteen jälkeen ollaan saatu peli hyvään malliin ja tulokset ovat olleet tyydyttäviä. Parannettavaa meillä on erityisesti erikoistilanteissa eli ylivoimapeli hyökkäyksessä sekä tehokkuus viimeistelyissä on vielä saatava kuntoon.

Joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja molemmat päävalmentajat tuntevat hyvin vastustajan vahvuudet.

– Grani on kova ja tuttu vastustaja puolivälierissä. Miro Koljosen paluu teki Granista vieläkin vahvemman molemmissa päissä. Granilla on heittää avaukseen lähes joka paikalle maajoukkuepelaaja, joten heikkouksia ei juurikaan löydy, Sjöstedt arvioi.

– Siuntio on taisteleva ja vaarallinen joukkue, jolla on hyvä puolustus, kun he saavat hengen päälle ja sitä kautta nopeita vastaiskuja. Rony Levén on voittava maalivahti, todella kokenut ja arvaamaton ja hänellä on hyviä avauksia vastaiskupelissä. Erityisesti avauskokoonpano Siuntiolla on todella laadukas ja monipuolinen hyökkäyspäässä, Källman puolestaan puntaroi SIF:aa.

Puolivälieräsarjan ratkaisusta valmentajakaksikolla on hyvin yhtenäinen käsitys.

– Maalivahtipeli, Källman tiivistää.

– Maalivahtipeli ja puolustus on avainasemissa niin kuin yleensä, Sjöstedt vahvistaa.

Kohtaamiset runkosarjassa:
12.9.2020 GrIFK – SIF 25-23
14.11.2020 SIF – GrIFK 26-23

Puolivälierät:
Ti 23.3. klo 19.30 SIF – GrIFK (SolidSport, VeikkausTV)
To 25.3. klo 19.00 GrIFK – SIF (SolidSport)
tarvittaessa:
La 27.3. klo 17.00 SIF – GrIFK (SolidSport)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk