Kohti puolivälieriä: Dicken – HIFK

SM-liigan puolivälierissä nähdään paikallistaisto, kun Dicken ja HIFK iskevät yhteen taistellen paikasta välierissä.

Dicken sijoittui ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi ja HIFK puolestaan alemmassa jatkosarjassa toiseksi. Dicken lähteekin paikallistaistoon vastaan suosikkina. Runkosarjan molemmat kohtaamiset päätyivät Dickenin voittoon ja HIFK:ssa suosikin viitta heitetäänkin suosiolla vastustajan harteille.

– Dicken lähtee puolivälieräsarjaan selkeänä suosikkina ja on meille iso haaste. Vahvan puolustuksen ja maalivahtipelin sekä pitkään yhdessä olleen pelaajarungon ansiosta joukkue on erittäin hyvin yhteen hitsaantunut ja heidän peli-identiteettinsä on erittäin vahva, ennakoi HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli.

Dicken paineli syksyllä pitkään tappioitta, mutta jatkosarjassa Cocks ja BK-46 kiilasivat lauttasaarelaisten edelle.

– Matkalla puolivälieriin oli pitkä pätkä hyviä pelejä mutta myös heikompi jakso, jolla ei saatu omia vahvuuksia kentälle. Pudotuspeleissä mennään peli kerrallaan, keskitytään oman pelin optimointiin joka osa-alueella ja nautitaan kauden huipennuksesta, Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg luonnehtii.

HIFK:n osalta kausi on ollut Horellin mukaan melkoista aaltoliikettä.

– Runkosarja ja jatkosarja olivat meille kaksijakoiset, pelasimme ajoittain oikein hyvin ja saimme kohtuullisen hyviä tuloksia. Toisaalta meillä oli useampi heikompi peli ja jatkosarja meidän osaltamme oli kohtuullisen haastava.

Monnberg ei kuitenkaan missään nimessä aliarvioi HIFK:ta. Pirkkolassa tiedetään paikalliskilpailijan potentiaali, kun palaset loksahtavat kohdilleen.

– HIFK on kokenut ryhmä, josta löytyy useita kovia maalintekijöitä. Paikallisvastustajan kohtaaminen pudotuspelisarjassa tuo oman pienen lisämausteen, Monnberg muistuttaa.

– Vaikea ennustaa mihin sarja ratkeaa, voi olla pienestä kiinni.

Horellilla on selkeä ennakkonäkemys siitä, millä eväillä puolivälieräsarjassa menestytään.

– Uskon, että puolivälieräsarja tulee ratkeamaan puolustus- ja maalivahtipeliin. Se joukkue, joka pystyy pitämään oman pelinsä kasassa ja määrittämään ottelusarjan pelitempon tulee olemaan vahvoilla, Horelli naulaa.

Kohtaamiset runkosarjassa:
10.10.2020 HIFK – Dicken 20-36
20.1.2021 Dicken – HIFK 24-18

Puolivälierät:
Ma 22.3. klo 19.15 Dicken – HIFK (SolidSport, VeikkausTV)
To 25.3. klo 19.00 HIFK – Dicken (SolidSport)
tarvittaessa:
La 27.3. klo 16.00 Dicken – HIFK (SolidSport)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk