Kohti kautta: ÅIFK

Åbo IFK puolustaa alkavalla kaudella yksi varsinaissuomalaisen käsipallon mainetta SM-liigassa Pargas IF:n luovuttua sarjasta elokuussa.

ÅIFK on parin vuoden ajan rakentanut joukkuetta ja ennen kaikkea pelaamistaan pitkäjänteisesti päävalmentaja Robin Karlssonin johdolla. Viime keväänä turkulaiset olivat vahvasti matkalla puolivälieriin alemman jatkosarjan kautta, kun koronaepidemia päätti pelaamisen.

Suuria muutoksia joukkueeseen ei ole kesällä tullut ja tämä on ÅIFK:lle ehdoton vahvuus. Ryhmä alkaa olla hitsautunut hyvin yhteen ja on jälleen vuoden kokeneempi niin yksilötasolla kuin joukkueenakin.

Andreas Nyström takoo edelleen maaleja luotettavasti ja on tietynlainen isähahmo joukkueelle. Ratkaisijoita löytyy kuitenkin jo muitakin ja viime kaudella Peik Sjöblom jäi vain yhden maalin päähän Nyströmistä molempien sijoittuessa maalintekijätilaston kärkikymmenikköön.

Kaksi vuotta on tehty nyt töitä Robin Karlssonin johdolla ja ryhmä on pysynyt hyvin koossa. Tämä alkaa myös näkyä ja uskon, että ÅIFK yllättää tällä kaudella. Meillä alkaa olla aika selkeät systeemit ja pelaamme jopa aika monimutkaista peliä, kun tätä on saatu rauhassa rakentaa. – valmentaja Aku Kuusisto

Ranking 7. kaudella 2019-20

Tulleet pelaajat:
+ Elis Alander (Dynamo Riihimäki)

Lähteneet pelaajat:
– Christoffer Sjöblom (GrIFK)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk