PIF otti kauden avausvoittonsa – HIFK kaatui

SM-liigan alemman jatkosarjan tilanne kihartui entisestään, kun PIF otti maanantaina kauden avausvoittonsa kaatamalla HIFK:n.

Kotijoukkue PIF otti aloitteen käsiinsä ensi minuuteilla ja johti parhaimmillaan muutamaankin otteeseen neljällä maalilla. HIFK nousi kuitenkin tasoihin viitisen minuuttia ennen taukoa ja myös tauolle Paraisilla mentiin tasalukemissa.

Tauon jälkeen peli näytti olevan jo kääntymässä HIFK:n eduksi, mutta paraislaiset olivat toista mieltä ja kuroivat vieraiden kolmen maalin johdon nopeasti kiinni. PIF:n 6-0 viemä reilu viisiminuuttinen oli lopulta ratkaiseva, vaikka HIFK eron vielä kahteen maaliin loppuminuuteilla hetkeksi puristikin.

PIF-luotsi Michael Lindblom oli arvattavan iloissaan täydestä pistepotista.

– Tämä oli todella tärkeä voitto meille, olemme tehneet paljon töitä pienellä ryhmällä. Olemme käyneet keskusteluja joukkueen sisällä ja tänään energiataso oli kaikilla korkealla. Kaikki ei vieläkään ole kuosissa, mutta latautuminen oli hyvä, Lindblom kiitteli.

Vakuuttavimman pelaajan tittelillä palkittu ja kolme LähiTapiola-tähteä napannut PIF:n Markus Mattila oli samoilla linjoilla.

– Olimme painottaneet hyvää puolustuspeliä ja kun se toimi, saimme onnistumisia myös hyökkäyspäässä. Todella vapauttava voitto, tästä saamme runsaasti itseluottamusta.

HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli tyytyi lakoniseen toteamukseen.

– Onnittelut Piffenille.

PIF – HIFK 32-27 (13-13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
PIF: Viktor Gruzinskiy 8, Aleksa Veselinovic 7 (2), Aleksandar Trenchevski 5, Fredrik Lunden 4, Peter Vikman 3, Ilija Krstevski 3, Valter Lehtinen 2
HIFK: Vladimir Knopinskii 8, Oscar Udd 5, Niclas Ahlgren 5, Roman Protcenko 4, Ardo Puna 2, Géza Vasvári 1, Gheorghe Safronii 1, Erkka Näntö 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Markus Mattila PIF 3
Vladimir Knopinskii HIFK 2
Fredrik Lunden PIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Ilija Krstevski 1 x 2 min
HIFK: Erkka Näntö 1 x 2 min, Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Géza Vasvári 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 167

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk