HIFK karkasi voittoon PIF:sta

PIF piti reilun puoliajan verran HIFK:ta tiukilla perjantaina, mutta helsinkiläiset etenivät lopulta selvään voittoon.

PIF avasi ottelun terävämmin, mutta HIFK heräsi nopeasti, nousi tasoihin ja meni samaa tietä myös johtoon. Parhaimmillaan kotijohto oli neljä maalia, mutta paraislaisten kuroivat eroon kahteen osumaan taukoon mennessä.

Toisen jakson alussa PIF kävi jo tasoissa, mutta tämän jälkeen HIFK lähti uudestaan karkumatkalle ja ero alkoi kasvaa tasaisesti. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä ero oli HIFK:n hyväksi jo seitsemän maalia ja HIFK varmisti lopussa voittonsa varsin helposti.

HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli ei ollut peliin täysin tyytyväinen voitosta huolimatta.

– Tehtiin pelistä turhan vaikea itsellemme puolustamalla ajoittain turhan löysästi. Teimme myös aivan liikaa selkeitä virheitä. Hetkittäin saimme pelimme oikealle tasolle ja se riitti tänään voittoon. Tärkeät 2 pistettä, Horelli analysoi.

PIF-valmentaja Tommi Suominen näki omiensa pelaamisessa puolestaan hyvääkin, vaikka tuloksena oli tappio.

– Oli tasainen peli ja pelasimme ihan hyvin. Vastustaja pääsi valitettavasti hiukan karkaamaan toisella puoliajalla 20 minuutin jälkeen ja se ratkaisi pelin. Hyvä taistelu kuitenkin meiltä, Suominen kertasi ottelua.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä nappasi nimiinsä HIFK:n Niklas Zilliacus.

– Pelasimme molemmissa päissä turhan passiivisesti eli lisää vauhtia ja varmuutta tarvitaan jatkopeleihin. Voitto kuitenkin on aina hyvä asia, Zillaicus muistutti.

HIFK – PIF 35-29 (16-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Gheorghe Safronii 6, Niclas Ahlgren 6, Vladimir Knopinskii 5 (1), Roman Protcenko 4, Sten Toomla 3, Kristian Jansson 3, Erkka Näntö 2, Jasper Heino 2, Samuel Alexandersson 2, Mika Sivén 1, Jonathan Manner 1
PIF: Fredrik Lunden 9 (4), Viktor Gruzinskiy 6, Ilija Krstevski 5, Aleksandar Trenchevski 3, Mikael Manderoos 2, Valter Lehtinen 2, Aleksa Veselinovic 1, Markus Mattila 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Niklas Zilliacus HIFK 3
Fredrik Lunden PIF 2
Gheorghe Safronii HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Gheorghe Safronii 2 x 2 min, Samuel Alexandersson 1 x 2 min
PIF: –

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 281

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk