GrIFK:n vahva kiri toi pisteet ÅIFK:lta

ÅIFK:n ja GrIFK:n keskiviikkoinen kohtaaminen oli perin kaksijakoinen. Isännät hallitsivat avausjaksoa, mutta vieraiden vahva veto toisella jaksolla käänsi ottelun.

Ottelun alkutahdit lyötiin vahvasti kotijoukkueen tahtiin ja vaikka vierailija GrIFK pariin otteeseen kävi lähellä, ÅIFK piti johdostaan kiinni ja taukoa vietettiin neljän maalin kotijohdossa.

Heti tauon jälkeen Grani imi eron kuitenkin nopeasti umpeen ja käänsi pelin hienokseltaan edukseen. ÅIFK pääsi kuitenkin uudestaan mukaan ja kohti päätösminuutteja edettiin käytännössä rinta rinnan. Vielä vajaa kolme minuuttia ennen loppua tilanne oli tasan, mutta Granin vahva loppu ratkaisi.

ÅIFK:n päävalmentaja Robin Karlsson näki selkeän syyn ottelun kääntymiseen vieraille.

– Meidän tekniset virheemme ratkaisivat pelin tänään. Jos haluaa voittaa niin hyvän joukkueen kuin Grani, ei saa menettää palloja tällä tavalla, Karlsson harmitteli.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman ylisti joukkueensa tasonnostoa vaikean ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen.

– Huonompi ensimmäinen puoliaika, mutta valtava suoritus pelaajilta ainoastaan yhdeksällä päästetyllä maalilla toisella puoliajalla.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä kuittasi ÅIFK:n kokenut Andreas Nyström, jolle tulos ei luonnollisesti maistunut.

– Molempien joukkueiden hyökkäykset olivat sekavia, kukaan ei tiennyt mitä saa tai ei saa tehdä kentällä. Grani ansaitsi voiton, Nyström summasi.

ÅIFK – GrIFK 23-26 (14-10)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
ÅIFK: Andreas Nyström 6, Oscar Berglund 5, Peik Sjöblom 4, Niklas Manderoos 4 (2), Eero Laine 2, Alexander Nystén 1, Isak Lehvonen 1
GrIFK: Ville Viljanen 6, Jonathan Almark 6, Anton Karlsson 5, Richard Sundberg 3, Anthony Hellakoski 3 (2), Alexander Qvist 2, Daniel Lång 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Andreas Nyström ÅIFK 3
Ville Viljanen GrIFK 2
Oscar Berglund ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Niklas Manderoos 1 x 2 min
GrIFK: Anthony Hellakoski 1 x 2 min, Anton Karlsson 1 x 2 min, Richard Sundberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 168

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk