GrIFK tärkeään voittoon HIFK:n vieraana

GrIFK jatkoi voittoputkeaan ja varmisti paikkansa puolivälierissä kaatamalla keskiviikkona HIFK:n vieraissa vahvan loppuvetonsa ansiosta.

Vierailija GrIFK oli alusta asti ottelussa niukasti niskan päällä, joskin numeroissa 8-8 ja 11-11 HIFK kävi tasoissa. Grani näytti tämän jälkeen jo hiukan karkaavan, mutta HIFK tuli vahvasti ja meni ensi kertaa ottelussa johtoon juuri tauon alla.

Tauon jälkeen Grani käväisi taas johdossa, mutta tämän jälkeen ote siirtyi HIFK:lle. Mitään ratkaisevaa eroa isännätkään eivät pystyneet kuitenkaan repimään ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin kahden maalin kotijohdossa. Granin loppuveto oli kuitenkin vahvempi ja näin pisteet matkasivat Kauniaisiin.

HIFK:n päävalmentaja Jaakko Horelli harmitteli päästettyjen maalien määrää, mutta onnitteli rehdisti vastustajaa samalla.

– Onnittelut GrIFK:lle saavutetusta puolivälieräpaikasta. Kun tekee kotihallissa 32 maalia, niin sen pitäisi riittää voittoon, mutta tänään niin ei käynyt, Horelli kuittasi.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman iloitsi ennen muuta vahvasta ja tuloksekkaasta lopun noususta.

– Oli odotettu kova taisteluottelu. Lopussa tekemämme pienet muutokset toivoivat halutun lopputuloksen. Lopussa onnistuimme tekemään ratkaisut hyvällä tasolla, Källman sanaili.

Samoilla linjoilla oli myös ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vienyt Granin Richard Sundberg.

– Hyvä taistelu meiltä. Lopussa saimme muutaman ratkaisevan torjunnan, joka lopullisesti ratkaisi ottelun meille.

HIFK – GrIFK 32-34 (15-14)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Ardo Puna 9 (1), Niclas Ahlgren 6 (1), Roman Protcenko 5, Erkka Näntö 4, Viktor Grönmark 4, Gheorghe Safronii 2, Joonas Nokelainen 1, Vladimir Knopinskii 1
GrIFK: Richard Sundberg 10, Anthony Hellakoski 7 (1), Niki Tuominen 6, Daniel Lång 5, Ville Viljanen 3, Alexander Qvist 2, Fredrik Forss 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Richard Sundberg GrIFK 3
Anthony Hellakoski GrIFK 2
Viktor Grönmark HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Roman Protcenko 1 x 2 min
GrIFK: Alexander Lång 2 x 2 min, Richard Sundberg 2 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Teemu Kaulio

Yleisöä: 315

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk