BK-46 vei derbyn SIF:n kovasta kiristä huolimatta

BK-46 vei lauantain Västnylandsderbyn nimiinsä lopulta niukasti, vaikka näytti jo etenevän selkeään voittoon.

Tasaisen alun jälkeen BK-46 alkoi vähitellen ottaa tukevampaa otetta kamppailusta. Kun SIF:n maalihanat tyrehtyivät tyystin avausjakson jälkipuoliskolla, BK pääsi venyttämään johtonsa taukoon mennessä jo seitsemään maaliin.

Toisen jakson alussa BK venytti johtonsa jo yhdeksään maaliin, mutta sen jälkeen alkoi siuntiolaisten kiri. Kuusi seuraavaa maalia merkittiin SIF:lle ja ottelun loppu meni tiukaksi, mutta BK sai rivinsä kuntoon ja piti kiinni johtoasemastaan loppuun saakka.

BK-46:n päävalmentaja Andreas Rönnberg kiteytti pelin hengen varsin osuvasti.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen ensimmäisellä puoliajalla, puolutus ja maalivahtipeli olivat todella rautaa. Toisella puoliajalla peli jäi liian seisovaksi ja meille tuli jotenkin huono fiilis.

– Kun sitten Siuntio lähti pelaamaan seitsemää kuutta vastaan niin meinasi tulla vähän paniikkia. Lopputulos hyvä ja siihen olen tyytyväinen, Rönnberg mietti.

SIF:n päävalmentaja Teddy Nordlingin mietteet olivat lähes peilikuva.

– Pelattiin todella huonosti ensimmäinen puoliaika, ei vain jaksettu seisoa BKn kontrauksia vastaan. Puolustuksessa oltiin mielestäni hyviä läpi ottelun.

– Meille tuli pieni sauma kun ruvettiin pelaaman seitsemää kuutta vastaan. Ei vaan riittänyt tällä kertaa, Nordling totesi.

Vakuuttavimman pelaajan kommentti tittelin ja kolme LähiTapiola-tähteä vei BK-maalivahti Mikael Heinonen.

– Todella hyvä peli koko joukkueelta. On erittäin hienoa maalivahdille kun saa pelata tällaisen puolustuksen takana mitä meillä oli ensimmäisellä puoliajalla. Pidettiin kiinni meidän sovitusta pelitaktiikasta läpi ottelun, ja se antoi meille hyvän lopputuloksen, Heinonen kiitteli.

BK-46 – SIF 25-22 (14-7)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
BK-46: Sebastian Säkkinen 5 (2), Robin Sjöman 4, Linus Lindberg 4, André Udd 3, Andreas Rönnberg 3, Alex Lignell 3, Jac Karlsson 2, Nicholas Mavrostomos 1
SIF: Carl Weurlander 5 (3), Christoffer Thor 4, Ott Varik 3, Fredrik Karlsson 3, Edvin Voutilainen 2, Anton Luuppala 2, Vincent Voutilainen 1, Atte Marjamäki 1, Sten Maasalu 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Mikael Heinonen BK-46 3
Alex Lignell BK-46 2
Rony Leven SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
BK-46: André Udd  1 x 2 min, Robin Sjöman 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia
SIF: Edvin Voutilainen 2 x 2 min, Ott Varik 1 x 2 min, Vincent Voutilainen 2 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 603

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk