ÅIFK vei paikalliskamppailun todellisessa trillerissä

Kauden ensimmäinen Varsinais-Suomen derby tarjosi jännitystä koko rahan edestä ja lopulta ÅIFK otti niukan voiton PIF:sta.

Vierasjoukkue PIF otti nopeassa tahdissa komennon ottelussa ja johti kamppailua muutamalla maalilla läpi avausjakson.  Parhaimmillaan ero oli kuusi maalia ja tauolle mentiin paraislaisten neljän maalin johdossa.

Tauon jälkeen ÅIFK kuroi väkisin eron umpeen, mutta johtoon isännät siirtyivät ensi kertaa vasta reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen ÅIFK oli jo karkaamassa, mutta PIF taisteli loppuun saakka ja eroa isäntien hyväksi jäi lopulta vain yksi maali.

ÅIFK-luotsi Robin Karlsson oli tyytyväinen lähinnä tulokseen ottelun jälkeen – sekä Kupittaan halliin.

– Yes, ei mikään hieno peli tänään. Mutta onneksi saatiin ottelu käännetty voitoksi. Otamme ainoastaan kaksi pistettä tästä ottelusta. Hermoilevia poikia kentällä, Mattsson kertaili.

– Ihania puitteita uudessa hallissa…

PIF:n päävalmentaja Mikael Lindblom puolestaan oli tyytyväinen moneen muuhun asiaan paitsi tulokseen.

– Jos meillä olisi ollut Åbon lainapelaajat mukana olisimme voittaneet. Minun mielestäni tehtiin niin hyviin kuin pystyttiin, meillä on pieni joukkue. Pelaamme voitosta loppuun asti, Lindblom antoi tunnustusta omilleen.

Vakuuttavimman pelaajan tittelillä palkittu ja kolme LähiTapiola-tähteä kuitannut ÅIFK:n kokenut Andreas Nyström antoi myös tunnustusta vastustajalle.

– Oi, miten vaikeaksi tehtiin tämä. Ensimmäisessä erässä hukattiin pallo, tuli teknisiä virheitä. Piffen onnistui taktiikassaan, heillä on kapea joukkue ja he hidastelivat. Kaksi pistettä ainoastaan lasketaan. Yleisö sai vastinetta rahoille ja saivat kokea tasaisen ottelun alusta loppuun, Nyström viittasi lähes 700-päiseen yleisöön.

ÅIFK – PIF 26-25 (11-15)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
ÅIFK: Peik Sjöblom 7, Andreas Nyström 5, Oscar Berglund 5, Alexander Nystén 4, Niklas Manderoos 2 (2), Robin Mattsson 1, Isak Lehvonen 1, Eero Laine 1
PIF: Aleksa Veselinovic 8, Fredrik Lunden 6 (2), Aleksandar Trenchevski 4, Valter Lehtinen 4, Ilija Krstevski 2, Felix Timgren 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Andreas Nyström ÅIFK 3
Markus Mattila PIF 2
Peik Sjöblom ÅIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
ÅIFK: Niklas Manderoos 1 x 2 min
PIF: Aleksandar Trenchevski 1 x 2 min, Fredrik Lunden 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 678

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk