Kohti kautta: SIF

SIF päätti kauden 2018-19 jopa hiukan yllätyksellisesti pronssiin ja mitali alla uuteen kauteen voi lähteä vahvalla itseluottamuksella.

Viime kauden runkosarjan kuudes sija asetti SIF:n haastajan asemaan pudotuspeleissä, mutta tulos oli lopulta hieno tien edettyä pronssiotteluun saakka ja HIFK:n kaaduttua niukasti mitalitaistossa.

– Kyllä mitali antaa buustin jatkoon, pääsimme hyvin valmistautumaan kevääseen alemmassa jatkosarjassa ja tultiin sitten hyvin loppupeleissä. Totta kai mitali merkitsi paljon joukkueelle myös kesää ja tätä alkavaa kautta ajatellen, SIF-luotsi Teddy Nordling kertaa.

Uuteen kauteen valmistauduttaessa elokuun lopulla Põlvassa, Virossa pelattu turnaus oli isossa roolissa.

– Saatiin kovia otteluita ja hyvää vastusta. Oli vähän erilaista vastustajaa ja kovaa fyysistä peliä ja toisaalta jotkut joukkueet juoksivat aika paljon – se oli hyvää valmistautumista kauteen. Saatiin neljä kovaa ottelua, Nordling luonnehtii.

Vaihtuvuus SIF:ssa on ollut suhteellisen vähäistä kesän aikana. Tosin mukaan mahtuu myös hyvin valitettava uutinen.

– Joukkueen tilanne on se, että viime kaudelta on lähtenyt viivapelaaja Eduard Zakharov ja tulopuolella on pelinrakentaja Anton Luuppala. Sen lisäksi Alexander von Numers on valitettavasti joutunut lopettamaan ja on poissa kuvioista. Hän sai viime kauden lopulla aivotärähdyksen ja ikävä kyllä näin kävi. Muuten joukkue on sama kuin viime kaudella.

Tavoitteet alkavalle kaudelle eivät luonnollisesti ole viime kauden lopputulemaa vähäisemmät.

– Kyllä mekin monen muun joukkueen tavoin haluamme olla pelaamassa mitaleista tälläkin kaudella. Tavoite on olla siinä kamppailussa mukana, Nordling linjaa.

SIF
Sijoitus 3. kaudella 2018-19

Lähteneet pelaajat:
Eduard Zakharov (Permskie Madvedi, RUS)
Vidar Cabell
Alexander von Numers (lop.)

Tulleet pelaajat:
Anton Luuppala (Anderstorp SK, SWE)

Avainsanat:

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk