Kohti kautta: BK-46

Perinteikkään BK-46:n viime kausi päättyi viidenteen sijaan, mikä oli pitkään runkosarjassa kärkipaikoista taistelleelle joukkueelle pettymys.

Päävalmentaja Mikael Källman ilmoitti heti kauden jälkeen jättävänsä tehtävänsä ja Karjaalla tehtiin nopea ratkaisu – Andreas Rönnberg nostettiin valmennusvastuuseen. Kokenut pelimies jatkaa sen lisäksi edelleen myös pelaajana.

– Molemmat varmaan olen edelleen, mutta iso haastehan se on olla sekä valmentaja ja pelaaja. Ihan hyvin kuitenkin on mennyt tähän saakka, Rönnberg sanoo.

Rönnberg myöntää, että keväästä jäi ainakin nälkää alkavalle kaudelle.

– Vähän pettynyt oli varmasti koko joukkue, kun HIFK pudotti meidät välieristä. Aika paljon oli loukkaantumisia lopussa ja kun pelasimme huonosti, niin se oli siinä. Toivotaan että menee nyt paremmin.

BK:n riveissä on muutamia muutoksia sitten viime kauden myös pelaajapuolella ja etenkin tulijoiden nimet ovat kiinnostavuudeltaan huippuluokkaa.

– No, varmaan Jac Karlsson pitää mainita, hän on hyvä playmaker ja peliälynsä myötä hän tulee varmaan olemaan ihan huippu-playmaker tässä liigassa ja sitten André Uddin heittovoima tuo meille jotain sellaista, jota on ehkä puuttunut viime vuosina.

Rönnberg ei suoraa tavoiteta alkavaan kauteen naulaa, mutta rivien välistä voi lukea paljon.

– Kyllä meidän minun mielestäni pitää taistella ihan kärkipäässä ja sinne myös ehdottomasti pyritään.

BK-46
Sijoitus 5. kaudella 2018-19

Uudet pelaajat:
Jac Karlsson (TTH Hølstebro, DEN)
André Udd, Cocks

Lähteneet pelaajat:
Viktor Gruzinskii
Oscar Kihlstedt
Grygorii Semenchenko (Donbas, UKR, laina päättyi)
Oscar Snellman (Borlänge HK, SWE)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk