Jatkosarjojen avauskierros pelataan loppuun viikonloppuna

BK-46:n ja Cocksin jo viikolla ottaman pienen varaslähdön jälkeen SM-liigan jatkosarjoissa pelataan loput avauskierroksen ottelut perjantaina ja lauantaina.

Viikonloppu käynnistyy jo perjantai-iltana Helsingin Urheilutalolta HIFK:n saadessa vieraakseen kaimaseuransa ÅIFK:n. HIFK lähtee alempaan jatkosarjaan kolmen lähtöpisteen turvin ja myös suosikkina, sillä runkosarjassa helsinkiläiset eivät menettäneet pistettäkään alemmaksi sijoittuneille joukkueille.

Maaleja perjantain ottelussa voidaan ainakin odotella. Runkosarjassa keskinäisissä otteluissa mätettiin maaleja oikein urakalla. Helsingissä numerot olivat 38-32 ja Turussa 33-39.

Lauantain puolestaan kohtaavat alemman jatkosarjan avausottelussaan GrIFK ja PIF. Paraislaiset hakivat runkosarjan ainoan pisteensä juuri Kauniaisista, mutta kotijoukkueen vire oli vahvasti nousuvoittoinen runkosarjan loppua kohden ja Grani lähtee kamppailuun tämän myötä suosikkina.

GrIFK:n tammikuu oli tuloksellisesti astetta paremmalla tasolla kuin mihin joukkue oli alkukauden perusteella menossa. Runkosarjan päätöskierroksella ÅIFK:ta vastaan Grani puristi väkisin turkulaisten ohittamiseen vaadittavan neljän maalin eron ja lähtee jatkosarjaan vain HIFK:n perässä.

Ylemmässä jatkosarjassa avauskierroksen päättää lauantaina Dickenin ja SIF:n kohtaaminen. SIF selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon viime metreillä ja lähtee ylempään jatkosarjaan selvästi haastajan asemassa. Aliarviointiin kellään ei kuitenkaan ole varaa ja tästä myös Dicken sai syksyllä osoituksen, kun SIF kävi hakemassa pisteen matkaansa Pirkkolasta. Alkuvuodesta Siuntiossa Dicken oli puolestaan selvästi vahvempi.

– On selvää että lähdemme kaikkiin otteluihin altavastaajana, mutta nämä ovat niitä otteluita, joita haluamme pelata. Voimme olla tyytyväisiä runkosarjaan, mutta nyt alkavat tosipelit, kuvaa SIF-luotsi Teddy Nordling Västra Nylandissa.

SM-liigan jatkosarjat viikonloppuna:
Pe 21.2. klo 19.00 HIFK – ÅIFK
La 22.2. klo 16.00 GrIFK – PIF
La 22.2. klo 16.15 Dicken – SIF

Kaikki kauden SM-liigaottelut suorina lähetyksinä SolidSportilla.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk